Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Sport RUKOMET Podijeli

Sedmerac uzeo naslov kod dječaka 2012. godišta i titulu najboljeg kluba, ‘školarci’ zlatni i brončani, brončane i Ogulinke

Naslovi kod djevojčica otišli su u Čakovec i Viroviticu.

Karlovački Sedmerac uzeo je naslov pobjednika jubilarnog 20. Međunarodnog otvorenog prvenstva Karlovca kod dječaka 2012. godišta i okitio se titulom najboljeg kluba prvenstva. Škola rukometa Karlovac bila je najbolja kod dječaka 2014. godišta i brončana kod dječaka 2012. godišta, Ogulinke su uzele broncu kod djevojčica 2013. godišta, a naslovi kod djevojčica otišli su u Čakovec i Viroviticu.

U finalu kod djevojčica rođenih 2011. godine Zrinski iz Čakovca je pobijedio Udarnika iz Velike Gorice rezultatom 10:8, a u dvoboju za 3. mjesto Bjelovar je slavio nad Rugvicom 16:14. Luce Lovrenčić iz pobjedničke ekipe ponijela je naslov najbolje igračice, Petra Sečenj iz Udarnika najbolje vratarke, Maja Močljanin iz Rugvice bila je najbolji strijelac, a u najbolju petorku izabrane su Tara Vrban (Zrinski), Greta Kovačević (Zrinski), Tena Slojšek (Udarnik), Antonija Pirić (Udarnik) i Franka Gerić (Bjelovar).

Karlovački Sedmerac osvojio je naslov kod dječaka rođenih 2012. godine pobjedom u finalu nad Nexeom iz Našica 13:11. U ogledu za broncu Škola rukometa Karlovac nadigrala je ekipu Rudara iz Ruda 10:8. Niko Paljević iz našičke ekipe bio je najbolji igrač i strijelac, a naslov najboljeg vratara ponio je Lovro Stipetić iz Sedmerca. U najbolju petorku uvršteni su Ivano Špelić (Sedmerac), Ivano Vranić (ŠR Karlovac), Vinko Horvat (Rudar), Luka Kapusta (Sedmerac) i David Blažević (Nexe).

Naslov kod djevojčica rođenih 2013. godine otišao je u Viroviticu nakon vrlo neizvjesnog finala. U regularnom vremenu dvoboj između 1234 Virovitice i Sesveta završio je neodlučeno 5:5, a u raspucavanju je presudio samo jedan pogodak Virovitičanki za konačnih 6:5. U susretu za 3. mjesto Ogulin je slavio nad Ivanićem rezultatom 5:1. Sve tri pojedinačne nagrade otišle su u Viroviticu: Petra Smetiško je najbolja igračica, Nicol Albert vratarka, a Una Grdić strijelac. U najbolju petorku uvrštene su Lucija Turkalj (Virovitica), Mia Bertović (Sesvete), Ema Horvat (Virovitica), Marija Radman (Sesvete) i Vanessa Salopek (Ogulin).

Domaćinu, Školi rukometa Karlovac, naslov su donijeli dječaci rođeni 2014. godine, koji su pogotkom u posljednjoj sekundi finala pobijedili Poreč 4:3. U ogledu za broncu između karlovačkog Sedmerca i Ivančice iz Ivanca u regularnom vremenu bilo je 8:8, a jedan pogodak u raspucavanju bio je dovoljan ekipi iz Ivanca za pobjedu 9:8. Rok Gudić iz Poreča proglašen je najboljim igračem, Bruno Tuškan iz Škole rukometa Karlovac najboljim vratarom, a njegov suigrač Jakov Jadrić bio je najbolji strijelac. U najbolju petorku izabrani su Nikša Radić (Sedmerac), Tin Gašparić (Ivančica), Evan Salamun (Poreč), Teo Pastuvić (ŠR Karlovac) i Jakov Jadrić (ŠR Karlovac).

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

VESLANJE

Županijskim veslačima dva zlata, pet srebra i dvije bronce na 2. Otvorenom prvenstvu Zagreba