Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac JER SU POSEBNI Podijeli

“Sedmero veličanstvenih” Karlovčana dobilo Medalje gradonačelnika

“…Ako možete izgraditi suradnju među ljudima na lokalnoj razini, bez političkog poguravanja, to je možda najbolji način za treniranje demokracije…”

Kao “sedmorica veličanstvenih”, “sedam samuraja” ili, kako su danas rekli, “sedam sekretara SKOJ-a” sedmero je Karlovčana dobilo Medalje gradonačelnika zbog svoga nesebičnog rada za Karlovac.

Aleksandra Podrebarac predsjednica udruge Carpe Diem za brojne projekte posvećene mladima i uspješno vođenje Centra za mlade, novinar Darko Lisac pokretač KAbine, Dana Radićeve i brojnih drugih kulturnih događanja, djelatnik PU karlovačke Mario Sunarić za konstantan rad na prevenciji svih vrsta ovisnosti  i devijantnog ponašanja mladih, predsjednik Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora Srećko Klarić, zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade i zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Goran Franković za svoj angažman u pomoći ljudima u nevolji te Stjepan Benić, poznati karlovački nogometni trener i sportski djelatnik, dobitnici su kojima je, prema vlastitom nahođenju, medalje odlučio dati gradonačelnik Damir Mandić.

Parafrazirajući premijerku Norveške, on im je između ostalog rekao: – “…Ako možete izgraditi suradnju među ljudima na lokalnoj razini, bez političkog poguravanja, to je možda najbolji način za treniranje demokracije, a važno je jer ljudi imaju priliku da se čuje njihov glas. To dovodi do stvaranja povjerenja jer shvaćate da je riječ o društvu koje je naviklo međusobno si pomagati.”.  Mi bi htjeli biti Norveška i vas sam se svih sjetio kad sam ovo pročitao.

Dobitnici su medalje posvetili ljudima s kojima rade i bez kojih ni njihove ideje i projekti ne bi bili realizirani. Poručili su da će nastaviti raditi za Karlovac kao i do sad.

– Još ima kerozina ili ulja u vatri i da će ta priča trajati još i dalje, rekao je Stjepan Benić, a Srećko Klarić dodao: – To što imate Zoru čuvajte kao zlato, čuvajte Gubec, sve čuvajte što je karlovačko. To su divni i krasni ljudi.

Pročitajte i ovo

POMALO

Radovi na Dubovcu trebali bi biti gotovi do kraja listopada