Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija BOLJE IKAD NEGO NIKAD Podijeli

Šef policije Ćelić o migrantskom valu pričat će za mjesec – dva

Iako je migrantski val krenuo još ove zime, u policiji šute i šute

Problem migrantskog vala nadilazi Karlovačku županiju, ali kada smo u Cetingradu otvarali postaju ministar, načelnik PU i ja razgovarali o tome nisam ni slutio da bi to tako brzo i u takvoj količini moglo biti.

Rekao je župan Damir Jelić odgovarajući županijskim vijećnicima na današnjoj sjednici Županijske skupštine i najavio da će o migrantima biti održana tematska sjednica.

– Vidljivo je u medijima kako porast ilegalnih prijelaza granice dovodi do povećanog broja provala u vikendice na području Karlovačke županije. Osobno sam dvaput svjedočio protekli tjedan o pojavi migranata u centru grada Slunja usred bijela dana. Stanovnici rubnih dijelova županije su zabrinuti pogotovo ono koji žive u pograničnom području. Priča se da je od Velike Kladuše i Bihaća oko 20 tisuća migranata. Možete li pozvati načelnika Policijske uprave karlovačke da se pismeno očituje o poduzetim mjerama i situaciji sa susjednom Federacijom BiH, pitao je vijećnik Živog zida Goran Glavurtić.

I Mihovil Bićanić (HDZ) upozorio je kako se migrante sve češće može vidjeti u dvorištima kuća u naseljima u općini Rakovica.

– Sve je veći strah od tih istih migranata, a s druge strane županijske ceste uz granicu su u dosta lošem stanju pa sigurnosnim službama treba duže. Predlažem da se te ceste obnove kako bi službe mogle stići na vrijeme na lokacije na koje su pozvani.

Jelić je najavio da će načelnik PU karlovačke Josip Ćelić na idućoj sjednici Županijske skupštine izvjestiti vijećnike o temi migranata, ali tek u lipnju ili srpnju.

– Valja zadržati ono što uvijek krasi nas koji živimo na ovim prostorima, a to je ukorijenjeni humanizam, međutim svaka država je struktura i kao takva nema države bez represivnog elementa. Ministar mi je rekao: “Damire, gdje ljudi dolaze i odlaze, a da ne znaš ni koji su. To je opasno po te ljude” –  kaže on. Znači, interes Karlovačke županije, s obzirom da smo u srcu Hrvatske i brzi smo put od slovenske do bosanske granice – zračne linije to je 44 kilometra, trebamo biti ‘na lopti’. Slobodno se pripremite, šaljite i nama da proslijedimo gospodinu Ćeliću kako bismo bili spremni za tu tematsku točku koja će trajati koliko treba trajati s obzirom na akutnost problema.

Sudeći po priljevu migranata, ova tematska sjednica mogla bi biti održana u jeku najžešćeg vala preko naših krajeva.

Pročitajte i ovo

DOZNAJEMO

358 stabala hrasta lužnjaka koji će biti srušeni u Pojatnom vrijedni su pola milijuna kuna i ostat će u Hrvatskoj