Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Županija U JEKU MIGRANTSKOG VALA Podijeli

Za šefa granice u PU Karlovačkoj umjesto Vaška dolazi Kukanja

Kukanja je bio šef granične postaje Maljevac, a na mjesto šefa dolazi u trenutku kad je Karlovačka županija na udaru migrantskih ruta

Služba za granicu Policijske uprave karlovačke trebala bi dobiti novog šefa, Željka Kukanju.

Kukanja bi na tom mjestu trebao naslijediti dosadašnjeg voditelja službe za granicu Zdenka Vaška, a imenovanje je prema svemu sudeći, pitanje dana. Ovim imenovanjem trebala bi početi “čistka” dosadašnjih rukovoditelja unutar uprave kojom zadnja četiri mjeseca rukovodi Josip Ćelić. Ćelić je, podsjetimo, za svog zamjenika izabrao Darka Bratića umjesto dotadašnjeg dugogodišnjeg drugog čovjeka uprave Ivice Porubića, pa je imenovanje Kukanje nastavak niza i izbora novih ljudi na čelne pozicije. Kukanja je nekad bio načelnik postaje Granične policije u Maljevcu, a trenutno radi u PU Karlovačkoj u odjelu krima.

Smjena u trenutku kad je županija na udaru migrantskog vala

Smjena na mjestu šefa službe za granicu dolazi u trenutku kad je na području Karlovačke županije sve veći broj migranta koji ovim krajevima pokušavaju doći do Slovenije, a onda i drugih zapadnih zemalja. Gotovo svakodnevno točnije, svake noći, migranti u skupinama prolaze ozaljskim i netretićkim krajem koji graniče sa Slovenijom, no sve su češće i na području Duge Rese i Barilovića. Rute su im upisane u mobitele, dane provode u napuštenim kućama ili vikendicama u koje provaljuju, a noću pješice prolaze put do obećanog im zapada.

Inače, nakon novog šefa granice, očekuju se i promjene na čelnim pozicijama i u ostalim službama, najprije u krimu.

Treba podsjetiti i da je načelnik Ćelić u rujanskom intervjuu za Radio Mrežnicu potvrdio postojanje opsežne predstavke protiv dotadašnjeg rukovodećeg kadra u upravi, kao i to da se po tom pitanju “radi”. O rezultatima rada još ništa nije poznato.

 

 

Pročitajte i ovo

#OSTANIDOMA

Nema novooboljelih u Karlovačkoj županiji, ali ima kršitelja s propusnicama – njih 5