Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Sport STRELJAŠTVO Podijeli

Seniori Policajca državni doprvaci, Vlado Cindrić brončani kod seniora, Tvrtku Vrciću srebro i bronca kod mlađih seniora

U ekipnoj konkurenciji u gađanju pištoljem slobodnog izbora na 50 metara od Karlovčana je bila bolja samo ekipa solinskog Dalmacijacementa.

Seniorska ekipa Streljačkog kluba Policajac okitila se naslovom državnih doprvaka, a Vlado Cindrić brončanom medaljom u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji na Prvenstvu Hrvatske u gađanju malokalibarskim oružjem na 25 i 50 metara po međunarodnom programu održanom u Zagrebu. Mladi Tvrtko Vrcić iz Streljačkog kluba Duga Resa bio je srebrni i brončani kod mlađih seniora.

Karlovački ‘policajci’ do srebra su došli u gađanju pištoljem slobodnog izbora na 50 metara u konkurenciji četiriju seniorskih ekipa. Pogodili su ukupno 1.552 kruga, a bolja od njih bila je samo ekipa solinskog Dalmacijacementa s pogođena 1.572 kruga. U pojedinačnoj konkurenciji iste discipline Vlado Cindrić je s 540 pogođenih krugova osvojio broncu, iza Željka Posavca iz Dalmacijacementa s 551 i Uroša Kačavende iz Osijeka 1784 s 541 krugom. Matija Cindrić bio je peti s 518, Slavko Matanić 12. s 494, a Željko Mataković zauzeo je 14. mjesto s 487 krugova.

U gađanju puškom na 50 metara trostav za seniore, u konkurenciji devetero natjecatelja, Tvrtko Vrcić iz Duge Rese je 7. mjestom u kvalifikacijama s 1.145 pogođenih krugova izborio plasman u finale, u kojem je na koncu zauzeo 8. mjesto. No, ostvareni rezultat bio mu je dovoljan da u konkurenciji četvorice mlađih seniora osvoji brončanu medalju, iza Borne Petanjeka iz Končara-Zagreba 1785 s 1.156 i Josipa Sikavice iz Dalmacijacementa s 1.147 krugova.

U disciplini puška 50 metara ležeći, u konkurenciji 13 seniora, Vrcić je zauzeo 7. mjesto sa 610.5 krugova, a Nikola Grčić iz Karlovca 11. mjesto s 594.7 krugova. Ali u konkurenciji četvorice mlađih seniora bio je srebrni, iza Borne Petanjeka iz Končara-Zagreba 1785.

U gađanju standardnim pištoljem na 25 metara ekipa Policajca je zauzela 5. mjesto u konkurenciji osam ekipa, a pojedinačno, u konkurenciji 29 seniora, najbolji naš predstavnik bio je Željko Mataković iz Policajca na 13. mjestu.

Pročitajte i ovo

SRETAN KRAJ

Gorila je vraćena: Pronašla je Karlovčanka u šetnji s psom