Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Sport STRELJAŠTVO Podijeli

Seniorke Karlovca ekipne državne prvakinje u disciplini 50 metara ležeći stav 40 hitaca, našim strijelcima još dva srebra i tri bronce

Karlovčankama su konkurentice za naslov bile samo sugrađanke iz Streljačkog kluba Novi centar.

Na Prvenstvu Hrvatske za seniorke i seniore u gađanju malokalibarskom puškom, održanom jučer u Zagrebu, seniorke Karlovca okitile su se naslovom državnih prvakinja u disciplini 50 metara ležeći stav 40 hitaca, a karlovački i dugoreški strijelci još su osvojili dva srebra i tri bronce.

U disciplini 50 metara ležeći stav 40 hitaca ekipno za seniorke i prije početka natjecanja bilo je jasno da će naslov u Karlovac jer su u kunkurenciji bile samo dvije ekipe i to obje karlovačke. Na koncu je slavila ekipa Streljačkog kluba Karlovac u sastavu Lana Krnić, Davorka Pernar Savić i Jasmina Svilić s pogođenim 951 krugom, ispred ekipe Novog centra sa 738 krugova, za koju su pucale Marijana Kirin Belančić, Maja Tutek i Anita Vučinić Simić. U pojedinačnoj konkurenciji u istoj disciplini Jasmina Svilić iz SK Karlovac okitila se srebrom s 334 pogođena kruga.

Kod seniora u istoj disciplini Duga Resa je ‘upucala’ broncu s 1.058 krugova, s ekipom u sastavu Filip Brinski, Perica Obrovac i Tvrtko Vrcić. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji županijski predstavnik bio je Brinski na 6. mjestu s 357 pogođenih krugova.

Još dvije bronce osvojene su u disciplini 50 metara trostav 3×20 hitaca za seniore. U ekipnom dijelu natjecanja to je uspjelo ekipi Karlovca (Nikola Grčić, Siniša Kotur i Leon Svilić) s 1.477 krugova, koliko je imalo i drugoplasirano Belišće, dok su Dugorešani (Brinski, Obrovac i Vrcić) bili četvrtoplasirani s 13 pogođenih krugova manje, a u pojedinačnom dijelu Filipu Brinskom iz Duge Rese s 509 krugova.

 

 

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Policajac bolji od vodećeg Obrtnika, Rakovica, Mostanje 1949 i Stara hiža uzeli bodove u gostima, Željezničar upisao prvu pobjedu