Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -4C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -4C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Život KARLOVAČKO FILMSKO ŽUTILO Podijeli

Šerbedžijin film za kraj Four River Film Festivala: “Tereza37” večeras u Urbanom parku Hrvatskog doma

Filmove se gledalo uz 4 rijeke, a one iz konkurencije putem interneta

Posljednji je dan 25. Filmske revije mladeži i 13. Four River Film Festivala u Karlovcu. Nakon proglašenja pobjednika i prije nego li se filmska vrpca vrati u bocu, Karlovčani večeras mogu uživati u još jednoj, bonus filmskoj projekciji. 

U 20 sati u Urbanom parku Hrvatskog doma bit će prikazan film “Tereza37” redatelja Danila Šerbedžije koji je nedavno završenom Pulskom filmskom festivalu osvojio Veliku Zlatnu arenu. Film je dobio i nagradu za režiju, Ivana Roščić za sporednu ulogu, Lana Barić za scenarij, Snježana Gorup za masku i Dubravka Turić za montažu.

Proglašenje pobjednika Revije i Festivala točno u podne, online

Prije toga, točno u podne u Urbanom parku Hrvatskog doma počet će online dodjela nagrada za najbolje na karlovačkoj Filmskoj reviji i FRFF-u. Od doma se dodjelu može pratiti na Facebooku.

Podsjetimo u konurenciji je ukupno 71 film, a neki od njih osvojit će jednu od ukupno desetak nagrada velikog i malog žirija.

O nagradama Revije i Festivala odlučivao je stručni žiri u sastavu Irena Krčelić, samostalna umjetnica, scenaristica i dramaturginja, Mato Ilijić, montažer i nastavnik filmske montaže te Sydney Levine, eduaktorica i konzultantica u filmskoj industriji. Zajedno s njima o nagradama odlučivao je i žiri mladih, tj. žiri srednjoškolaca, njih 25.

Filmove iz konkurencije gledalo se online u cijelome svijetu. Svi koji su ih pratili mogli su za njih i glasati i odlučiti o tome tko će dobiti Nagradu publike.

Filmsko žutilo na sve četiri rijeke

Istovremeno, festivali su uživo obilazili sve četiri karlovačke rijeke. Nakon otvorenja na Korani i filma Glas Ognjena Sviličića, na Kupi u Kamanju gledao se film Ideš? Idem! Ljube Zdjelarevića. U Dugoj Resi na rijeci Mrežnici prikazani su filmovi nekadašnjih laureata Lovre Mrđena, Dalije Dozet, Andrije Mardešića i Ines Jokoš. Ogulinci su sinoć uz Dobru uživali u filmu Mater Jure Pavlovića.

Karlovčani i svi oni koji dođu večerasu Urbanom parku imat će još jednu priliku za jedinstveni filmski doživljaj uz Koranu. Projekciji spomenutog filma Tereza37 prisustvovat će i sam redatelj Danilo Šerbedžija.

Foto: Demjan Rožman

Pročitajte i ovo

OPASNO

Rampa na prijelazu kod sv. Antuna opet “šteka”