Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Šestan: Hvala velikim i malim Karlovčankama i Karlovčanima što smo prije 6,5 godna kliknuli

Bivši ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan u emotivnom govoru na Gradskom vijeću oprostio se od Karlovca i Karlovčana i poručio: Čuvajte Zorin dom

U sedam godina napravili smo ogromne korake naprijed, grad Karlovac više nije siva kulturna zona, poručio je uskoro bivši ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom, Srećko Šestan u emotivnom oproštajnom govoru na sjednici Gradskog vijeća.

– Prvo želim zahvaliti Karlovčankama i Karlovčanima, velikim i malima, što smo prije 6,5 godina kliknuli vrlo brzo. Za dobar i uspješan rad bez dobre komunikacije i dobre vibracije, dobre energije, dobrih želja da svi zajedno napravimo nešto za sredinu u kojoj živimo i radimo, nemoguće je bilo što postići. Od prvih dana sam izuzetno uspješnu suradnju uspostavio s kolegama kulturnjacima, tako da smo čini mi se u kulturi grada Karlovca u zadnjih godina skoro 7 godina napravili ogromne korake naprijed. Grad Karlovac nije više kulturna siva zona zahvaljujući prvenstveno radu svih udruga i ostalih institucija i Zorin domu. Postali smo ključna točka ne samo županije i Republike Hrvatske nego prepoznatljiva i izvan granica naše zemlje.

Šestan je sjednici Gradskog vijeća u petak razriješen dužnosti, a imenovana je nova ravnateljica Irena Božičević. No, Šestan u kazalištu ostaje do kraja lipnja. Nakon toga odlazi u Split gdje će, kao intendant, voditi tamošnji HNK. S Karlovcem u srcu, naglašava.

– Ostavljam vam u zadatak da pratite Gradsko kazalište Zorin dom, da ga pazite i čuvate jer to je vaše kazalište prvenstveno, mi ravnatelji smo prolazni. Ono što je vrijedno, što ostaje su ljudi koji rade na tom programu. Želim vam kazati ne zbogom nego doviđenja. Kad vam god treba tu sam, a nadam se da ćemo surađivati na kulturnom planu između grada u koji sada odlazim i mog Karlovca u kojem sam proveo predivnih 6,5 godina, naglasio je.

Uz brojna druga postignuća, Šestan će ostati upamćen kao ravnatelj koji je nakon pola stoljeća pauze vratio profesionalni glumački ansambl u Zorin dom.

Pročitajte i ovo

POVRATAK KRLEŽE U KRLEŽINOJ

Obnovljen mural Miroslava Krleže u Karlovcu: Pršti na zidu, htio sam ga upravo takvog