Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Crna kronika PO ŠUMAMA I GORAMA Podijeli

Šestorica migranata uhvaćeni noćas u dvorištu kuće u Skakavcu

Migranti sada najviše putuju u grupama od njih dvadesetak

Šestorica migranata uhvaćeni su noćas u dvorištu obiteljske kuće u mjestu Skakavac kod Karlovca.

Šestorica uhićenih bili su dio veće skupine migranata koja je prolazila mjestom, pretpostavlja se  njih dvadesetak, a čim su ih građani opazili, izvjestili su policiju. Do njihovog dolaska veći dio migranata se razbježao po okolnim šumarcima i cestama ovog mjesta koje se nalazi istočno od rijeke Korane i južno od rijeke Kupe.

Ovo je još jedan slučaj migrantskog vala koji ne jenjava kroz naše krajeve, a gotovo da nema dana da ih ne zapaze građani. Ako ih i ne zapaze, onda vide posljedice njihovih prolaska kroz devastirane i provaljene objekte, najviše vikendice ili hisove. Da se putevi ne biraju, svima je jasno, a ono što je sad pravilo jest da ilegalci putuju u većim skupinama od barem 20-ak članova. Jedna takva ovog je tjedna opažena i u Novigradu na Dobri gdje su nakon policijske akcije neki od njih uhićeni.

Korana, Kupa, Mrežnica i Dobra, odnosno sva mjesta i područja uz ove četiri rijeke i dalje se nalaze na migrantskoj ruti, no mještani koji tu žive, ali i ostali građani o tim ilegalnim kretanjima ne mogu dobiti pravu i točnu informaciju jer se MUP i dalje ne osvrće na upite, niti izvješćuje javnost o takvim događajima.

foto: migranti na granici Hrvatske i BIH

Pročitajte i ovo

ZA SVE JE KRIV ALKOHOL

Na Jelašima krivudao cestom, nije stao policiji, zaustavljen tek u Cerovcu Vukmanićkom