Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Hrvatska SINČIĆ PO PREMIJERU Podijeli

Sinčić prijavio Plenkovića Vijeću Europe za ucjene i prijetnje poslodavcima i radnicima: Skandalozno i nehumano prijetiti egzistencijom

Briselski sluga u pokušaju da se u Bruxellesu pokaže kao veliki gazda u Hrvatskoj, naručio je i platio prevelike količine cjepiva.

EU parlamentarac Ivan Vilibor Sinčić prijavio je hrvatskog premijera Vijeću Europe za ucjene i prijetnje upućene poslodavcima i radnicima.

Uslijedilo je to nakon jučerašnje Plenkovićeve najave u kojima je davanje potpora uvjetovao cijepljenjem.

Sinčić piše:

Skandalozno je, nehumano i krajnje jadno ljudima prijetiti egzistencijom.

„Dakle, briselski sluga u pokušaju da se u Bruxellesu pokaže kao veliki gazda u Hrvatskoj, naručio je i platio prevelike količine cjepiva. Budući ga Hrvati niti poštuju, niti slušaju, nema što s time, pa pokušava očajnički prijetiti poslodavcima i radnicima.
Skandalozno je, nehumano i krajnje jadno ljudima prijetiti egzistencijom.

Poznato je da je Rezolucijom 2361 Vijeća Europe od 27. siječnja 2021. uz ostala utvrđenja, određeno da je potrebno “osigurati da su građani informirani da cijepljenje nije obavezno i da nitko ne vrši politički, socijalni ili drugi pritisak da se cijepi, ako to ne žele sami i osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi biti cijepljen.”

Stoga vas pozivam da se cijepite isključivo ukoliko smatrate da je dobro zbog vašeg zdravlja, Stožer prijavite institucijama, a Premijera sam osobno danas prijavio Vijeću Europe”, poručio je EU parlamentarac.

Pročitajte i ovo

KOLIKO NAS IMA

Samopopisivanje još tjedan dana, popisivači na terenu tek od sljedećeg ponedjeljka