Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život 67 JE PREVIŠE Podijeli

Sindikati traže ostavku ministra Pavića ako prikupe dovoljno potpisa za referendum

U Karlovačkoj županiji za inicijativu #67 JE PREVIŠE do jučer prikupljeno više od 9200 potpisa, potpisuje se još danas i sutra do 19:30

Ako ćemo imati dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma, a osobno vjerujem da hoćemo, od ministra Pavića očekujemo da podnese ostavku.

Poručio je sindikalni povjerenik SSSH za Karlovačku i Sisačko moslavačku županiju Nikola Badovinac s karlovačke tržnice gdje se do 19:30 nastavlja prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv novog zakona o mirovinskom osiguranju.

– Očekujemo, kad ministar se nije udostojio podnijeti ostavku sada u vrijeme antikampanje, da kad obznanimo broj očekujemo da ministar podnese neopozivu ostavku, pojasnio je Badovinac.

U Karlovačkoj županiji od 27. travnja do jučer inicijativu “#67 je previše” potpisalo je 9200 građana. Nije loše s obzirom na nekoliko vrlo kišnih dana. Badovinac poziva i sve ostale da potpišu za referendum još danas i sutra. U Karlovcu na pet lokacija – kod Kauflanda, kod žabe, osnovnih škola Braća Seljan i Dragojla Jarnević te kod bolnice. Potpisuje se i u Ogulinu, Slunju, Dugoj Resi.

– Danas smo do 19:30 kod Kauflanda i kod žabe. Kod škola cijeli radni dan. U Ogulinu skupljamo od 9 do 13 danas. Ispred domovima zdravlja i ispred bolnice štanodovi su tamo u radno vrijeme. Sutra od 8 do 19:30 potpise prikupljamo kod Kauflanda i kod žabe od 8:30 do 13 sati.

Cilj je prikupiti 375 tisuća potpisa hrvatskih građana.

– Važno je potpisati kako bi se raspisao referendum o “skidanju” radnog vijeka sa 67, koliko je danas u zakonu, na 65 godina i da se umanji penalizacija. Te dvije stvari su najbitnije, naglasio je Badovinac.

Sindikalisti su uvjereni da će doći do svoga cilja te da će referendum morati biti raspisan. U trenutku održavanja konferencije za novinare na karlovačkoj tržnici vladao je veliki interes građana. Među potpisnicima za inicijativu #67 JE PREVIŠE  je i 84-godišnja Karlovčanka. U mirovini je od 1986. Tada joj je bila 51 godina i imala je 35 godina staža.

– Mladi ne budu do 67 doživjeli mirovinu, to je puno, kaže.

Pročitajte i ovo

OPASNO

Rampa na prijelazu kod sv. Antuna opet “šteka”