Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Širi se groblje Hrnetić: Novih 350 grobnih mjesta bit će dovoljno za desetak godina

Nisu samo za mještane Hrnetića nego i za ostale građane ako na drugim grobljima ne bi bilo mjesta

Karlovački gradski proračun u prvom valu koronakrize prošao je bolje od očekivanog pa je ipak ostalo novca za kapitalna ulaganja u groblja od kojih se mislilo odustati.

Jedno od njih je i groblje Hrnetić koje bi kroz nekoliko godina trebalo imati 350 novih grobnih mjesta odnosno dovoljno za 10 do 15 godina ukapanja.

Javna nabava za proširenje groblja Hrnetić je provedena, sklopljen je petogodišnji okvirni sporazum u vrijednosti od 3,5 milijuna kuna i u ovoj godini bit će odrađeno milijun kuna za početak radova. Novac će biti osiguran rebalansom proračuna.

Šire se i groblja Jamadol i Velika Švarča

-Tih 350 mjesta koja su u Hrnetiću nije samo za mještane Hrnetića nego je i sigurnost za sva ostala groblja ako na njima ne bi bilo mjesta. Tako da će se na groblju Hrnetić moći ukapati svi građani grada Karlovca. Planiramo da bi to za sam Hrnetić bilo puno mjesta, dovoljno za narednih 10 godina. Ali, sve ovisi o ulaganjima u druga groblja i koliko će trebati mjesta u Hrnetiću za ostale građane, pojasio je direktor Zelenila Tomislav Vukelić.

Rebalansom će biti osigurano i 150 tisuća kuna za kupnju zemljišta za polje 17 na groblju Jamadol nakon čega će Zelenilo isprojektirati i proširiti ovo groblje. Pokrenut je i postupak Detaljnog plana uređenja (DPU) groblja Velika Švarča. Planira se i proširenje groblja, ali i uređenje parkirališta.

Foto: Groblje Hrnetić/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

DOZNAJEMO

U karlovačkoj bolnici 7 oboljelih, dvoje težeg zdravstvenog stanja