Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija USPJEŠNI I U NÜRNBERGU Podijeli

Sjajan uspjeh hrvatskih inovatora u Nürnbergu. Među nagrađenima i inovacije učenika Tehničke i Šumarske škole

Srebrna medalja Drvenom svijećnjaku Šumarske škole, brončanu Magnetski levitator s arduinom Tehničke škole

Na 70. jubilarnom sajmu inovacija IENA u Nürnbergu ove godine među više od 850 inovacija iz 34 zemlje svijeta, sjajne uspjehe “poželi” su i hrvatski inovatori među kojima su i karlovački.

Na ovoj izložbi predstavljeno je 10 hrvatskih inovacija i sve su nagrađene – četiri zlatnom, tri srebrnom i tri brončanom medaljom.

U kategoriji mladih inovatora zlatnu medalju osvojila je inovacija “Punjenje pametnog telefona pomoću statičkog elektriciteta ljudskog tijela” mladog inovatora Doriana Crnoje iz STŠ Fausta Vrančića. Srebrne medalje osvojile su inovacije: “Višenamjensko prijenosno pojačalo” mladog inovatora Kristijana Cvitića iz STŠ Fausta Vrančića i inovacija “Drveni svijećnjak” učenika Adrijana Mateše i Tomislava Gojšića iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac .

Brončanu medalju osvojila je inovacija “Magnetski levitator s arduinom” mladih inovatora Matije Petranovića i Josipa Grahe iz Tehničke škole Karlovac.

U kategoriji inovatora pojedinaca zlatnom medaljom nagrađene su inovacije NAPRAVA ZA ČIŠĆENJE, BOJANJE I ODRŽAVANJE STUPOVA inovatora Ervina Matića koja je nagrađena i posebnim priznanjem KIPA-e, Korejske asocijacije za promociju inovatora. Zlatnom medaljom nagrađena je i inovacija ITHERAPY  HYBRID – PAMETNI PROČIŠĆAVAČ I MODULATOR ZRAKA Inge Kovačić Sindik koja je dobila i posebno priznanje Europske asocijacije inovatora za najbolju ženu inovatoricu i inovacija MOBILNI BIDE inovatora Milana Zrnića.

Brončane medalje su dobile inovacije VODOM PROTIV VODE inovatora Tomislava Petrića i inovacija SOK OD LIMUNSKE TRAVE S ARONIJOM I JABUKOM inovatora Bože i Ive Grginović.

U kategoriji inovacija u industriji srebrnu medalju je osvojila inovacija PRESSBOX THERMO 10/100 Đure Horvata iz tvrtke TEHNIX koja je ujedno dobila posebno priznanje Poljske asocijacije inovatora.

Pročitajte i ovo

ZA SV. NIKOLU TESLI

Radovi punom parom: Svi se nadaju otvorenju Teslinog centra na Rakovcu sljedeće godine