Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija VELIKI DAN ZA BELAJ Podijeli

Sjećanje na prošlost i pogled u budućnost: Belaj se prisjetio žrtve, a onda i obilježili završetak obnove škole

Područna škola energetski je obnovljena

Dvostruka svečanost, jedna s poštovanjem na stradale, a druga koja nosi budućnost, obilježili su današnji dan u mjestu Belaj u općini Barilović.

U Belaju je danas održana komemoracija za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu kao i za sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća, a u crkvi Gospe Fatimske služena je sveta misa, koju je predvodio rekotor Bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu Anđelko Košćec.

Uz ovu svečanost, Belaj je danas imao i drugu, a to je završetak radova na energetskoj obnovi tamošnje područne škole

Ravnateljica OŠ Barilović Vesna Car zahvalila je  Karlovačkoj županiji na ovom projektu u kojem je gotovo pola iznosa od investicije ukupno vrijedne 1,5 milijuna kuna osigurala Karlovačka županija. Ostatak su sredstva Ministarstva graditeljstva i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Radove na obnovi škole izvela je domaća operativa, tvrtka Bišćan d.o.o. iz Duge Rese.
– Ovo obilježavanje ima dvostruki karakter, pijetet i dužno sjećanje na žrtve koje su u ovom kraju pale u Domovinskom ratu, 2. Svetskom ratu i poraću, ali i radost ulaganja u mladost i novi život na ovim prostorima, uz činjenicu da ova područna škola bilježi stalni rast broja učenika te je u njenu obnovu itekako imalo smisla ulagati, rekao je župan Damir Jelić.
Energetska obnova Područne škole Belaj jedan je od projekata iz programa Karlovačke županije “407 za 047 županiju” te se realizacija ovog programa nastavlja punim intenzitetom na prostoru cijele županije.

Pročitajte i ovo

RAZLOG GUŽVE

Na Drive IN-u jutros 400 vozila: Mnogi dolaze bez uputnice i to je razlog gužvi