Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Hrvatska SLAVONKA NA BANOVINI Podijeli

Sjećate se majke Suzane koja je u boli nakon potresa htjela utješiti svoju djecu i tražila im psića? U Majske Poljane stigla je kujica Gita

Dvojica braće i sestrica najviše su se obradovali psiću koji im je u sumoran život vratio bar malo osmijeha na lice

Sjećate se gospođe Suzane iz Majskih Poljana? Nesretne majke čiji je 20-godišnji sin Darko poginuo u potresu 29. prosinca kad se na njega doslovno srušila cijela kuća? Ako da, onda se sjećate i da je ova  majka za troje svoje djece u trenutku boli zamolila postoji li negdje štene retrivera. E, pa priča ima nastavak.

Ovih dana u Majske Poljane stiglo je dvomjesečno štene retrivera. Krasna curica na Banovinu je došla iz Osijeka zahvaljujući Martini Majdandžić. Djeca Slađana, Lazar i Dario nisu mogli sakriti oduševljenje.

Priča nam tako njihova majka Suzana koja je u životnoj tragediji koja je snašla njenu obitelj preko FB Radio Mrežnice zamolila za informaciju ima li negdje takav psić kojim bi djecu bar malo razveselila u ovoj životnoj situaciji. Nećemo sada opetovati što je tada doživjela od dijela fejsbukovaca i kakve vrste propitivanja.

-Moj sad najstariji sin koji je preživio potres i bio u istoj kući s bratom drugi dan nakon pokopa imao je rođendan. Samo ću vam reći da danima nakon potresa i bratove pogibije nije htio ni o čemu pričati, a mali su samo govorili kako je braco umro. Htjela sam njemu i ovo dvoje malih bar malo skrenuti misli s crnila koje nas je snašlo, kaže Suzana. Ovakvog psa obitelj je već imala pa je bilo i logično da ih baš retriver vraća u ljepšu prošlost i sretnije dane kad su svi bili zajedno.

I kad smo o njoj objavili priču koja je odjeknula i izvan granica Hrvatske, našli su se dobri ljudi i u Majske Poljane stigla je vrckava kujica. Prava Slavonka, kao i svako štene obožava hranu, voli jesti pseće keksiće, a brigu o “odgoju” preuzet će, kako stvari stoje, Slađa i Lazar.

Djeca su joj dala ime Gita, a da će Gita s njima dijeliti svaki trenutak života ne treba sumnjati.

Majka Suzana prezahvalna je svima, a osobito Martini koja je ovako uljepšala sumorne zimske dane ovoj obitelji u Majskim Poljanama. – Mog Dakija ništa ne može vratiti, svi i to znamo, ja to znam, guram nekako dan po dan, ne znam ni sama kako, no moram biti hrabra i živjeti dalje zbog svoje troje djece, pobrinuti se da im se vrati osmijeh na lice, kaže Suzana.

Pročitajte i ovo

VRIJEME ZA KAPU

Karlovac i okolica jutros na – 4 stupnja, dan će biti sunčan, iskoristite ga za šetnju