Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac NOVO NORMALNO Podijeli

Skela otišla, Birača zanima vjeruje li se da je fasada obnovljena, u Gradu kažu da je zakup još 11 dana

Vjerujete li Vi da je fasada uistinu obnovljena, u svom punom sjaju?

Nakon što je niz godina bila opasana skelom, zgrada Croatia Osiguranja u Karlovcu jučer je “izgubila oklop”.

Jedan od onih koji je javno u više navrata od Grada tražio odgovore na pitanje zbog čega je skela tri godine oko zgrade, a obnove fasada nema je Dimitrije Birač. Sada nakon što je skela skinuta traži nove.

Gradonačelnika Mandića pita kakvi to pripremni radovi traju mjesec dana, a skela je stajala tri godine.

-Želite li nam reći da je Konzervatorskom odjelu trebalo tri godine da Gradu „ishodi uvjete“ za posao toliko zahtjevan da je trajao mjesec dana i to uz pomoć nekoliko radnika?  Vjerujete li Vi da je fasada uistinu obnovljena, u svom punom sjaju? Hoće li tako biti i sa svim skelama postavljenima u gradu? Da su postavljene ne radi stvarne sanacije i obnove, nego radi toga da se komadi ne sruše na ljude, a i da se pritom još malo zaradi na najmu!, zanima sada Birača.

Pita on Mandića i “jesu li točne glasine o mogućoj prodaji ove zgrade pa se iz tog razloga nije uložilo u nju, a u međuvremenu je kojih 50-ak metara otvorena podružnica Croatia osiguranje d.d.?”

Pozvao je gradonačelnika da Karlovčankama i Karlovčanima pojasnite čitavu situaciju u vezi ovih sada već bivših skela.

-Nevjerojatno je da se na ovaj način cijela stvar završila, da ove skele nisu vidjele jedan cijeli tjedan pravog rada na sanaciji fasade, kaže Birač.

Grad: CO ima zakup do 18.ožujka

A iz gradske uprave danas pojašnjavaju da je  tvrtka Croatia osiguranje d.d. zaštitnu građevinsku ogradu (skelu) postavila temeljem Rješenja Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Karlovca i da plaća najam za vrijeme trajanja zakupa javne površine.

Zakup im traje do 18. ožujka, iako skele više nema.

-Protekom roka zakupa, tvrtka Croatia osiguranje d.d. dužna je zakupljenu javnu površinu osloboditi od osoba i stvari ili zatražiti produženje zakupa. Za sva pitanja o vrsti izvedenih radova, mogućoj prodaji zgrade i daljnjim aktivnostima molim da se obratite vlasniku zgrade. Grad Karlovac podržava svaku privatnu inicijativu koja podiže kvalitetu života u gradu, stoji među ostalim u gradskom odgovoru.

Pročitajte i ovo

KAKVA PRIČA

Mala Marija ušla je u naš život nakon 11 godina braka i zagovora sv. Josipu: Od molitve do njenog rođenja prošlo je 9 mjeseci