Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija ŽUPANIJA ZA NETRETIĆ Podijeli

Škola u Jarčem Polju mogla bi dobiti dvoranu za dvije godine. Načelnik Peretić: Zahvalni smo Karlovačkoj županiji

U Netretiću ne skrivaju zadovoljstvo projektom izgradnje školske dvorane, ali i drugim oblicima pomoći i projekata koje županijska vlast ovdje radi i planira

Bude li sve kako treba, mjesto Jarče Polje i tamošnja područna škola za dvije bi godine mogli dobiti sportsku dvoranu.

Trebala bi “niknuti” na mjestu stare škole čiji su ostaci prošle godine uklonjeni, a dio je projekta “407 za 047” kojeg promovira i odrađuje Karlovačka županija, a koji je za općinu Netretić u kojoj se J.Polje i nalazi, jedan od važnijih projekata.

Priznaje to i načelnik općine Marijan Peretić koji ima samo riječi hvale za Karlovačku županiju.

– U općini Netretić imamo samo pohvale na način rada župana, na način kako vodi i kako je organizirao županiju dosada jer takav način rada daje rezultate. Što se nas tiče, radimo zajedno na sportskoj dvorani u Jarčem Polju i sad smo u pripremi projektiranja. Taj projekt ide definitivno, a po obećanju župana uporabna dozvola trebala bi biti 2021. godine, kaže načelnik općine Netretić Marijan Peretić.

Ovih dana sve bi se trebalo dogovoriti na terenu, procijeniti detalji i izgled buduće dvorane, kaže načelnik koji će po tom pitanju surađivati s dožupanicom Hajsan-Dolinar. Ono što je zanimljivo jest da je škola u Jarčem Polju formalno područna, spada pod OŠ Netretić, pohađaju je đaci od 1. do 8. razreda, no brojem đaka uveliko premašuje matičnu školu. Zato je i sportska dvorana pun pogodak za ostanak mladih u ovom kraju. Dvorana bi trebala biti manjih dimenzija, a trebala bi biti sagrađena na mjestu stare škole koja je izgorjela u prosincu 2000. godine, tijekom božićnih blagdana. Pet godina ovdašnji su đaci išli u školu u Netretić i Dugu Resu, da bi prije 14 godina dobili novu zgradu škole, ali bez uvjeta za nastavu tjelesnog odgoja koji se i danas odvija u hodniku. Izgradnjom dvorane i ovaj bi problem bio riješen, a  njenu je izgradnju najavio i župan Damir Jelić prije točno godinu dana.

U Netretiću zahvalni: Od Županije dobili 360 tisuća kuna, raduje obećanje o izgradnji čvora Novigrad- Lišnica

Nije tu kraj zadovoljstvu u Netretiću na račun rada Karlovačke županije, dodaje Peretić. – Naše zadovoljstvo je u tome što smo već krajem prošle godine od Županije, iz Razvojnog fonda, potpisali ugovor i dobili 360 tisuća kuna za pomoć nerazvrstanih cesta, a jako nas je obradovala i odluka Vlade RH o nastavku gradnje čvor Novigrad – Lišnica koji prolazi kroz naše područje i poslovnu zonu u čemu vidimo veliku mogućnost razvoja, kako gospodarstva, tako i turizma.

Ne zaboravlja Peretić i na veliki problem dobrog dijela općine Netretić, a to je vodni val rijeke Dobre iz HE Lešće koji nemilosrdno uništava obale i luke. – Bilo je lijepo vidjeti župana uz Dobru, ovdje na terenu, jer to je naš veliki problem za kojeg se iskreno nadamo da će se nešto pokrenuti i riješiti.

Pročitajte i ovo

ZLATNA KUNA

HS Produkt, Bukva commercium i INP Croatia dobitnici ovogodišnje Zlatne kune: Tajna uspjeha je u kontinuiranom radu