Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija ULAGANJE ŽUPANIJE Podijeli

Škola u Krnjaku dobila najmoderniju školsku kuhinju, uskoro stižu i u dugoreški “I.G.Kovačić” te u školu u Generalskom

Najsuvremeniji uređaji i oprema, a investicija je vrijedna 900 tisuća kuna

Zahvaljujući Karlovačkoj županiji, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te Općini Krnjak, Osnovna škola Katarina Zrniski Krnjak dobila je suvremeno opremljenu i novouređenu školsku kuhinju.

Kuhinja će dnevno spravljati obroke za svih 80 učenika škole te 24 polaznika predškolskog odgoja, a pripremat će i obroke za 16 polaznika produžene nastave.

Najsuvremeniji uređaji i oprema koje je sada dobila škola imaju i veće kapacitete pripreme hrane, ali je problem nedostatak kadra, obzirom da sav posao obavlja jedna školska kuharica.

Rekonstrukciju i proširenja školske kuhinje radi usklađenja po HACCP standardima inicirala je Karlovačka županija i ovo je odličan primjer sinergijske suradnje državne vlasti, Županije i lokalne uprave, u realizaciji i zajedničkom financiranju projekta.

Škola u Krnjaku sada ima najmoderniju školsku kuhinju od svih škola kojim je Karlovačka županija osnivač, a kako je najavila zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, slični se projekti uskoro planiraju realizirati u OŠ Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi te u  OŠ Generalski Stol, jedine dvije škole koje još nemaju uređene školske kuhinje.

Investicija je ukupno vrijedna 900 tisuća kuna od čega su 700 tisuća kuna sredstva Karlovačke županije, dok su po 100 tisuća izdvojili Ministarstvo i Općina Krnjak. Radove na uređenju i opremanju izvela je tvrtka GIPS-MONT.

Pročitajte i ovo

SUPER

Orlovačke dječje igre okupile brojne mališane