Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija IDU DO KRAJA Podijeli

Škole u Karlovačkoj županiji gotovo 100% u štrajku. Sutra se trubi za prosvjetu u Karlovcu, Ogulinu i D. Resi

Djece u školama nema, štrajk se nastavlja i sutra, prekosutra, u petak… sve do ispunjenja zahtjeva učitelja

Više od 90 % u srednjim te skoro 100 % u osnovnim školama odaziv je na današnji štrajk prosvjetnih djelatnika u Karlovačkoj županiji. Ni ovdje, kao ni u ostatku Hrvatske, ne odustaju od svojih prava.

– Djece u školama nema, nismo imali nikakvih problema, kaže sindikalistica Biserka Šintić.

Od 14 škola u Karlovačkoj županiji u 13 djeluje Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama.

– U svih 13 je štrajk preko 90 % odaziva ljudi, naglašava povjerenik ovog sindikata Dražen Basar. U Ekonomsko – turističkoj školi djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod i tamo je, kako se doznaje od povjerenice Draženke Polović 99 % posto svih zaposlenih u štrajku.

U modernoj hrvatskoj povijesti ovakvog štrajka, ali i odaziva na štrajk nije bilo, potvrđuju i dugogodišnji sindikalni povjerenici

Frontalni štrajk znači da nastave neće biti ni sutra, ni prekosutra, ni u petak… Sve dok se ne udovolji zahtjevima prosvjetara, a to je 6,11 % povećanje koeficijenta složenosti poslova i njihovo izjednačavanje s ostalim državnim službama.

Za ponedjeljak je najavljen veliki prosvjedni skup u Zagrebu. Ovaj tjedan im je okupljanje zabranjeno zbog velikog skupa Europske pučke stranke. No, sindikalisti će ipak prosvjedovati i to u cijeloj Hrvatskoj.

– Od 13:30 do 14:30 naši će aktivisti biti na važnijim raskrižjima sa transparentom “Potrubi za prosvjetu”. Trubit će se i u Karlovačkoj županiji u Karlovcu na kružnom toku i Korzu te u centru Duge Rese i Ogulina.

Pročitajte i ovo

U TRENU

Razbijeni automobili, prozori kuća, potučeni vrtovi i usjevi… to je rezultat haranja nevremena