Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Sport RJEŠENJE NA POMOLU Podijeli

Školske dvorane ponovo otvorene za klubove od sljedećeg tjedna?

Državni tajnik za sport Tomislav Družak jutros je u programu državne televizije najavio skoro rješenje problema zatvorenih školskih dvorana.

Državni tajnik za sport Tomislav Družak jutros je u programu državne televizije najavio kako bi školske sportske dvorane za klubove mogle biti ponovo otvorene od sljedećeg tjedna.

Podsjetimo, dvorane su zatvorene 7. rujna, s početkom nove školske godine, odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, što je izazvalo veliku buru negodovanja u sportskoj javnosti. Mnogi klubovi, pogotovo oni iz manjih mjesta, u kojima ne postoje gradske dvorane, onemogućeni su u normalnom procesu priprema za novu sezonu, a spomenuta je odluka donijela probleme i u većim gradovima jer je klubovima bitno smanjen broj termina za treniranje.

Da je rješenje ipak na pomolu, najavio je jutros državni tajnik za sport Tomislav Družak na javnoj televiziji.

– Do kraja tjedna bi to moglo biti gotovo, a primjena bi krenula idući tjedan. Krenulo bi se u fazama – kazao je Družak, napomenuvši kako je na dosadašnjim sastancima postignut određeni dogovor i Hrvatski zavod za javno zdravstvo trebao bi izdati preporuku, a u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

U prvoj fazi korištenje školskih dvorana omogućilo bi se klubovima koji bez njih ne mogu funkcionirati, poput odbojkaških, rukometnih, košarkaških… a fokus bi bio na sportašima koji nisu u obrazovnom sustavu (seniorima i starijim juniorima).

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Dvobojima 1. kola Kupa započinje nova sezona na županijskim travnjacima