Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život SLUŽBENO Podijeli

Sljedeća dva tjedna su ključna, počela je kampanja, pročitajte kandidate i liste po gradovima Karlovačke županije

Karlovcu se smiješi drugi krug za gradonačelnika, no svaki grad ima svoga “lera”

Objavom kandidacijskih lista počela je i službeno kampanja za lokalne izbore, što znači da su sljedeća dva tjedna ključna.

Gradovi, općine, županija sad znaju i službeno tko su ljudi koji bi sljedeće četiri godine željeli biti na njihovom čelu ili aktivno sudjelovati u vlasti.

Velika je vjerojatnost drugog kruga za gradonačelnika u Karlovcu, bitka za vijeće bit će napeta, u Dugoj Resi možda drugi krug, u vijeću bi moglo biti dosadno, no bilo bi dobro da nas demantiraju, liste su otkrile da su neki konačno “izašli iz ormara”, u Ozlju će borba biti između tri dame jer je odavno poznato da je ovaj grad stvoren da ga vode žene, u Ogulinu je “velikima” malo pomutio račune bloger pa bi moglo biti zanimljivo, a bit će zanimljivo pratiti i Slunj.

U Karlovcu je za gradonačelnika petero kandidata: Damir Mandić (HDZ), Davor Petračić (nezavisni, SDP, HSS, Reformisti), Draženka Polović (Možemo,Nova ljevica), Amirudin Talakić (HNS) te Čedomir Tatalović ( Živi zid).

Za gradsko vijeće natječe se 9 lista: AUZ i HSU nositelj Frano Kaleb, Domovinski pokret nositelj Alenko Ribić, HDZ-HSLS nositelj Marin Svetić, HNS liberalni demokrati nositelj Žarko Latković, HSP nositelj Marinko Radočaj, Možemo, Nova ljevica, Zelena alternativa,Orah nositeljica liste Draženka Polović, Probudi nositelj Goran Turk, SDP, HSS,reformisti nositeljica Dragica Malović, Živi zid nositelj Čedomir Tatalović.  Vijeće ima 21 člana.

Liste su objavljene na službenoj stranici Grada Karlovca i čitajte ih ovdje.

U Dugoj Resi troje je kandidata za gradonačelnika: Tomislav Boljar (HSS), Jadranka Golubić (HDZ) i Dražen Benković (HNS).

Za gradsko vijeće birat će se članovi s pet lista: AUZ, HSU nositelj Marko Benić, HDZ nositeljica Jadranka Golubić, HNS liberalni demokrati nositelj Dražen Benković, HSS nositelj Tomislav Boljar i SDP nositeljica Katarina Srakočić. Vijeće ima 15 članova.

Liste su objavljene na službenoj stranici Grada Duge Rese i čitajte ih ovdje.

U Ozlju će se za funkciju gradonačelnice natjecati tri žene. Lidija Bošnjak kao kandidatkinja grupe birača, Gordana Lipšinić kao kandidatkinja grupe birača te Biserka Vranić kao kandidatkinja SDP-a.

Za ozaljsko vijeće bit će šest listi: HDZ nositelj Stjepan Basar, HNS-HSU nositelj Branko Jakšić, HSP nositelj Josip Žapčić, lista grupe birača Gordana Lipšinić čija je Lipšinić i nositeljica, SDP nositeljica Biserka Vranić, lista grupe birača Damir Vergot čiji je Vergot nositelj. Vijeće ima 13 članova.

Liste za Ozalj čitajte ovdje.

U Ogulinu su trojica kandidata za gradonačelnika. Dalibor Domitrović (SDP), Tomislav Lipošćak (HDZ) te Marin Puškarić Domovinski pokret.

Za vijeće se natječe šest listi: Domovinski pokret nositelj Mario Puškarić, HDZ nositelj Tomislav Lipošćak, HSP nositelj Krunoslav Salopek, lista grupe birača Siniša Ljubojević čiji je Ljubojević i nositelj, SDSS nositelj Neven Vujnović i SDP nositelj Dalibor Domitrović. Vijeće ima 15 članova.

Ogulinske liste čitajte ovdje.

Slunj će birati između troje kandidata za gradonačelnika. Kandidat grupe birača Nenad Katić, Željko Lustig iz Domovinskog pokreta i Mirjana Puškarić HDZ.

Za vijeće Slunja natječu se četiri liste: Domovinski pokret nositelj Željko Lustig, HDZ nositelj Jure Katić, HNS nositelj Dragan Sikirica i SDP nositelj Damir Vuković. Vijeće ima 13 članova.

Slunjske liste čitajte ovdje.

Pročitajte i ovo

RANOJUTARNJA ODLUKA

13 vijećnika ZA Most Specijalne jedinice policije Grom: Ovo je most demokracije jer je s Domovinskim ratom ona stigla u Karlovac