Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija HOĆE LI IKAD? Podijeli

Sljedeće godine izlaze dozvole za gradnju školske dvorane “Kovačića”, a od gradnje ni “g”: 100 tisuća eura za papire odlazi u vjetar?

Za komunalnu i vodnu naknadu te papirologiju utrošeno je dosad 750 tisuća kuna

Školska sportska dvorana Osnovne škole Ivan Goran Kovačić san je brojnih generacija učenika, a kako stvari idu, san bi mogla i ostati.

Isprojektirana je još 2012. godine i s važećom je građevinskom dozvolom i plaćenim vodnim i komunalnim doprinosom, a sveukupno je dosad za to sve potrošeno 750 tisuća kuna!

No, za godinu dana projekt bi mogao pasti u vodu ako ne bude pokrenut.Tko će tada biti kriv i na koga uprijeti prstom jer je 100 tisuća eura poreznih obveznika bačeno niz Mrežnicu, pitanje je, kako stvari stoje, samo i isključivo za politiku.

Građevinska dozvola i sva ostala dokumentacija će zastarjeti i trebat će sve ispočetka, a nove generacije đaka dvoranu će moći vidjeti samo na prezentacijama političara ili za nju čuti u kampanjama.

Dvorana bi trebala koštati između 20 i 25 milijuna kuna

Karlovačka županija, kažu, spremna je u okviru svog proračuna pronaći četvrtinu potrebnoga novca. Uvjet je da Grad Duga Rese zajedno s dva resorna ministarstva za taj projekt pokrene inicijativu.Dugoreški gradonačelnik je ZA. U novom proračunu planira čak osigurati i sredstva iako država to u svom nije učinila

-Koliko znam, mogu se iznaći sredstva u proračunu, a mi ćemo to napraviti. Potrebno je odmah nakon nove godine pristupiti javnom natječaju za izgradnju dvorane koji će trajati nekoliko mjeseci i pristupiti odabiru izvođača i konzumiranju građevinske dozvole, kaže Boljar.

No, problem je što Grad niti nad školom niti nad dvoranom nema ingerencije, kaže gradonačelnik.

-Natječaj se ne može raspisati ako država nije osigurala sredstva. Najmanji je problem u Gradu ili Županiji. Mi ćemo proračune prilagoditi.Stvar je ministarstva. Vjerujem da oni mogu osigurati sredstva za barem okvirni sporazum za izgradnju dvorane.

Dugoreški učenici tako će još dugo biti bez dvorane, mnogi će završiti osmogodišnje školovanje s nastavom tjelesnog u oronulom “Partizanu”, a novac poreznih obveznika još će jedanput biti po hrvatskom običaju, bačen. Niz Mrežnicu.

Pročitajte i ovo

POČAST ŽRTVAMA

Hrvatski domobran komemorirao žrtve u šumi Međuvode kod Gornjih Dubrava