Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Sklopljena suradnja Karlovca 1919 i Lokomotive: Zagrepčani će iskustva iz svoje uspješne Škole nogometa prenositi na karlovačku

U karlovačkoj Školi nogometa u 11 različitih selekcija trenutno radi oko 250 djece, a ove godine pristupilo joj je oko 70 novih igrača.

KARLOVAC – Zagrebačka Lokomotiva i Nogometni klub Karlovac 1919 danas su u prostorijama kluba na Čavlekovom stadionu sklopili suradnju kroz koju će Zagrepčani iskustva iz svoje vrlo uspješne Škole nogometa prenijeti na Školu nogometa Karlovca 1919.

Jurica Čabraja, dopredsjednik Lokomotive i direktor njihove Škole nogometa, istaknuo je kako su njihovi juniori i pioniri vodeći u Prvoj hrvatskoj ligi, što je znak da su na dobrom putu. Njihove mlađe selekcije participiraju na velikom broju turnira u zemlji i izvan nje, igraju protiv europskih velikana i uče od njih. Kazao je da su Karlovac prepoznali kao sredinu koja bi mogla napraviti iskorak poput Lokomotive, koja je također nekoć bila četvrtoligaš, te ukratko naglasio ključne točke sklopljene suradnje.

– Mi u veljači imamo kamp u Rovinju s našim mlađim selekcijama i iz Karlovca ćemo dva mlađa trenera voditi u taj kamp, da vide kako mi radimo, da se obrazuju uz naše trenere i da ta iskustva kasnije prenose na rad Škole nogometa u Karlovcu. Dogovorili smo da najbolja djeca iz Karlovca 1919 participiraju za naše ekipe na turnirima koje igramo van Hrvatske, ali i u Hrvatskoj, što ne znači automatski prelazak u Lokomotivu… i dogovorili smo da ćemo pokušati određene generacije Karlovca 1919 voditi na turnire van Hrvatske na kojima ćemo mi sudjelovati.

Predsjednik Karlovca 1919 Josip Ribar, koji je na toj dužnosti od 13. kolovoza ove godine, kazao je da je želja ljudi iz Uprave da klub bude financijski i kadrovski na zdravim nogama, u čemu su u ovo kratko vrijeme djelomično i uspjeli.

– Klub je financijski stabilan i sve svoje obaveze u potpunosti podmiruje. Ponosan sam što smo nakon samo četiri mjeseca uspjeli opstati i izgraditi tanke temelje za budući rad, te se zahvaljujem svima onima koji su nam pomogli na bilo koji način, koji očito vole najvažniju sporednu stvar na svijetu, a to je nogomet. Kojima je čast igrati u plavo-bijelom dresu i koji vide da je NK Karlovac 1919 nezaobilazni segment karlovačke sportske povijesti.

Voditelj Škole nogometa Karlovca 1919 Matija Štefančić, koji je u međuvremenu postao i trener seniorske momčadi, naglasio je da je mlađim selekcijama kluba ove godine pristupilo oko 70 novih igrača, te da je tome sigurno pridonio i sjajan uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Trenutno se radi u 11 selekcija, stanje je možda i nikad bolje, a cilj je vratiti neke selekcije u naviše rangove natjecanja.

Pročitajte i ovo

KUGLANJE

Dominacija Ogulinki: Barbara Žilić i Marija Paušić najbolji ženski par Karlovačke županije