Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija OBILAZAK POSLOVNE ZONE Podijeli

Slovački veleposlanik posjetio tvrtku Reneteh u ogulinskoj poslovnoj zoni

U slovačkoj tvrtki trenutno radi 50 Ogulinaca, a plan je zaposliti ih 150 na kraju investicije

Na poziv veleposlanika Slovačke Republike NJ.E. Petera Suska, župan Karlovačke županije Damir Jelić posjetio je danas tvrtku Reneteh u Poslovnoj zoni Ogulin gdje se susreo s veleposlanikom i njegovim suradnicima.

Radi se o investiciji kogeneracijskog postrojenja na biomasu snage 4,9 MW u koju je slovačka tvrtka uložila više od 150 milijuna kuna.

Ovo postrojenje uz proizvodnju električne energije koju prodaje HEP-u, proizvodit će i toplinsku energiju te je u planu i prerada drvenog ugljena i čađe, koji su ostaci iz energane, a za kojima na tržištu vlada velika potražnja.

Tvrtka trenutno zapošljava pedesetak djelatnika, sve s područja Ogulina, a po završetku cijele investicije bit će zaposleno 150 ljudi.

Prema riječima direktora Miroslava Romana tvrtka ima velike razvojne planove te kani i dalje proširivati svoje kapacitete na području Ogulina. On je istaknuo poteškoće koje tvrtka ima u osiguranju sirovine, a posebno je zahvalio službama Karlovačke županije pri ishođenju dokumentacije za gradnju, gdje je naglasio veliku pomoć, profesionalnost i brzinu reakcije Upravnog odjela za graditeljstvo te pročelnice Marine Jarnjević.

Jelić je zahvalio i čestitao svim zaslužnim za ovaj vrijedan projekt posebno pohvalivši vodstvo tvrtke na inzistiranju da se u njoj zapošljavaju domaći kadrovi jer je to i strateški interes Karlovačke županije, a mnogo znači za područje Ogulina.

Ponudio je pomoć stručnih službi i odjela u Karlovačkoj županiji za rješavanje svih budućih aktivnosti koje će tvrtka imati u razvoju investicija u narednom investicijskom ciklusu.

Pročitajte i ovo

KORONA IZVJEŠĆE

Novih 94 slučajeva zaraze u Karlovačkoj županiji. Jedna osoba umrla