Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Crna kronika MIGRANTSKI VAL Podijeli

Slovenija na granicu s Hrvatskom šalje dodatnih tisuću policajaca zbog porasta broja migranata

Kamere, dronovi, psi, konjanici, helikopteri, nema što Slovenci ne šalju za zaštitu svoje granice

“Započinje pooštrena kontrola državne granice s Hrvatskom”, stoji u priopćenju koje je objavila slovenska policija. Tu je naredbu donio Anton Travner, v. d. generalnog direktora policije zbog “povećanja sigurnosne problematike na slovensko-hrvatskoj granici”.

Izvori iz slovenski policije navode da su u posljednja dva tjedna je u prosjeku u sedam dana na granici zaustavljeno 220 osoba. Cilj im je bila Italija.

Prema navodima slovenske policije riječ je o kontroli koja će trajati od 2. do 5. lipnja i to na područjima policijskih uprava Ljubljana, Novo Mesto i Koper. Osim postojećih patrola, u nadzoru će sudjelovati dodatnih 1000 policajaca koji će koristiti sva tehnička sredstva koja imaju na raspolaganju. “Kao i do sada, pripadnici Slovenske vojske nastavit će pružati pomoć policijskim službenicima”, navodi se u priopćenju.

Razlog za ovakav korak je vidljiv porast broja migranata na balkanskoj ruti što, navode u policiji, za posljedicu ima dodatni pritisak na slovensku granicu. “Svrha kontrole je dati do znanja migrantima i organizatorima nezakonitih prelaska granice da se pokušaj prelaska preko Slovenije ne isplati”, poručuje policija hrvatske sjeverne susjede.

Kako prenosi ljubljansko Delo, na granicu će biti raspoređeni policajci s konjima, vodiči pasa te specijalizirana jedinica za nadzor državne granice kao i posebna policijska jedinica. Pored toga, pozvan je veći broj rezervnih policajaca.

Pročitajte i ovo

BRZA REAKCIJA

U ozaljskom Aquaestilu izbio požar, brzo stavljen pod nadzor