Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -4C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Život TEST NA POKAZ Podijeli

Slovenija uvodi testove za dnevne radne migrante, među njima su i brojni iz Karlovačke županije

Odluka će se razmatrati na tjednoj razini

Prema novoj odluci vlade u Sloveniji mijenja se režim prijelaza granice u vrijeme epidemije, pa će od sada  i dnevni radni migranti morati predočiti negativan test na koronavirus, pišu slovenski mediji. 

Osim za tu kategoriju, novo pravilo vrijedi i za one koji u Sloveniju dolaze zbog zdravstvenih usluga, pomoći članu obitelji ili održavanja nekretnine ili zemljišta, te za neke druge kategorije.

Nova pravila posebno pogađaju dnevne migrante iz Hrvatske kojih je više tisuća na radu u Sloveniji. Takvih radnika koji dnevno odlaze na rad u Sloveniju puno je i s područja Karlovačke županije.

Prekogranični dnevni radni migrant, koji ima radni odnos u nekoj od država članica Europske unije ili nekoj drugoj šengenskoj zemlji, može ući u Sloveniju uz predočenje negativnog testa na prisutnost koronavirusa koji nije stariji od sedam dana od uzimanja brisa. Pri tome, validan je onaj test koji je obavljen u nekoj od članica EU-a ili Schengenskog prostora, navodi se u odluci koju je donijela slovenska vlada, uz pojašnjenje da novo pravilo stupa na snagu s objavom u službenom listu. Odluka će se razmatrati na tjednoj razini.

Do sada dnevni radni migranti nisu trebali imati negativan test prilikom prelaska granice.

FOTO: policija.si

HINA

Pročitajte i ovo

ZLATNA JESEN

“U domu nam je nova obitelj i lijepo nam je, ali najviše nam fale djeca”