Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Život ZA BOLJI NADZOR Podijeli

Slovenska vojska uređuje puteve za policiju na području Vinice za bolji nadzor granice

Uređuje se 5 km neprohodnih puteva

Inžinjerska postrojba slovenske vojske na zahtjev njihove policije ovih dana popravlja 5 kilometara ceste na području Vinice, u općini Črnomelj, uz samu rijeku Kupu odnosno granicu s Hrvatskom.

Slovenska vojska dala je mehanizaciju, a putevi su uređuju kako bi bili prohodniji za promatranje granice odnosno nadzor koji provodi njihova policija u spriječavanju nezakonitih prelazaka. Kritične i opasne dionice tih puteva sad se saniraju i posipaju šljunkom, a radove financira općina Črnomelj. Radovi bi trebali trajati do kraja ovog mjeseca.

Slovenske oružane snage kontinuirano podržavaju policiju u sprječavanju ilegalnih graničnih prelazaka od 2015. godine i svakodnevno raspoređuju dvije pješadijske jedinice u tu svrhu i promatraju pogranično područje. Tako je u dvorištu vatrogasne postrojbe u Črnomlju postavljeno 14 kontejnera za potrebe smještaja vojnika koji sudjeluju u mještovitim ophodnjama s policijom i nadziru granicu.

Inače, čak 60 posto ilegalih prelazaka preko granice na području PU Novo Mesto otpada upravo na Črnomelj. Zanimljivo je da slovenska vojska iako djeluje u mještovitim patrolama s policijom, nema ovlasti zaustaviti ilegalce već moraju zvati policajce.

foto: Slovenska vojska

Pročitajte i ovo

GRIN FEST

Večeras u amfiteatru Hari Rončević, sutra Dalmatino