Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika AKCIJA NA GRANICI Podijeli

VIDEO: Slovenski helikopter i hrvatski policajci jutros “češljaju” teren uz granicu u Johima zbog migranata

Pretražuje se teren zbog ilegalnih prelazaka migranata

Na području sela Johi, uz samu državnu granicu Hrvatske i Slovenije koje dijeli rijeka Kupa jutros traje opsežna policijska akcija u kojoj sudjeluje slovenski helikopter, a s hrvatske strane granice naši policajci. Kako doznajemo, policija dviju zemalja pretražuje teren u potrazi za ilegalnim migrantima, a moguće i krijumčarima tih ljudi, odnosno “vodičima” na terenu.

– Policija Republike Hrvatske provodi uobičajene pojačane aktivnosti u cilju suzbijanja nezakonitih migracija i kriminaliteta povezanog sa nezakonitim migrantima. U navedenu aktivnost nije uključen helikopter MUP-a RH, potvrdili su našem radiju iz PU karlovačke.

Slovenski helikopter u niskom letu nadlijetao je granično područje uz samu rijeku i to oko sat vremena, dok su nešto kasnije s hrvatske strane pristigli naši policajci. Riječ je o području tzv. vikend naselja u Johima, u općini Bosiljevo, na samoj državnoj granici i na kojem migranti već dugo vremena koriste priliku za prelazak državne granice preko rijeke Kupe. Ovaj dio odnosno potez od našeg Prilišća prema Gorskom kotaru Slovenci su nedavno počeli osnaživati novim protumigrantskim ogradama uz granicu.

Helikopter je nakon dobrih sat vremena krenuo prema Metliki, oko 9,50 sati.

Nadlijetanje helikoptera što naših, što slovenskih nije novost za sve koji žive uz granicu i nalaze se na tzv. migrantskoj ruti  koja prolazi Karlovačkom županijom.

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto