Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac ONLINE SJEDNICA Podijeli

Smrad s Ilovca, čekanje za kontejnere za glom. otpad, ali i sudbina spremnika za tekstil zanima karlovačke vijećnike

Čistoćin sektor, ako je suditi po pitanjima, zanima građane

Karlovački vijećnici na aktualnom satu online sjednice postavili su točno 21 pitanje i dobili toliko odgovora, vijećnici su “šarali” po temama, a prilično pitanja imao je v.d. direktora Čistoće Ivan Polović. 

Josipa Obranovića (HDZ) zanimalo je zašto se s deponija Ilovac širi neugodan miris i što u Čistoći mogu napraviti po tom pitanju.

V.d. direktora Čistoće Ivan Polović složio se da problem postoji, da se neugodni mirisi pojačavaju svake zime i da se ne mogu spriječiti no mogu umanjiti. Čistoća radi što može, uz sustav sagorijevanja odnosno aktivnog zbrinjavanja plina, pokrivaju i plohe koje “zatvaraju” zemljom, a ove godine na to je utrošeno više od 14 tisuća kubika zemlje.

Zašto se kontejnere za glomazni otpad čeka i po tri mjeseca čime se građani dovode u situaciju da, primjerice, nemaju kamo odložiti stare kauče i što se može učiniti da rok na čekanje bude kraći, zanimalo je Dobrišu Adameca iz Možemo! V.d. direktora Čistoće i s tim se složio, rekao je da se zimi manje čeka, ali i da se ljude educira da mogu besplatno odložiti glomazni otpad u dva reciklažna dvorišta na Maloj Švarči i na Ilovcu.Dodao je da pokušavaju pomoći i skratiti liste čekanja.

Gdje će završiti spremnici za tekstil koji su nedavno uklonjeni s ulica odnosno zelenih otoka zanimalo je DP-ovog Alenka Ribića. U Čistoći odgovaraju da je povlačenje imalo smisla jer se sad oko tih otoka manje smeća koje se prije razvlačilo, da su svi spremnici, njih 20 na Ilovcu i da će biti tamo ili dok ne “odu” u staro željezo ili budu prodani.

 

Pročitajte i ovo

NOVI POSAO

Jelić asistent na karlovačkom Veleučilištu na određeno vrijeme