Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac DOKUMENTARAC Podijeli

Snimljen dokumentarac o 50 godina rakovačke Sportske dvorane

Školska sportska dvorana “Mladost” na Rakovcu 21. listopada ove godine proslavlja 50 godina. Otvorena je točno na taj dan davne 1967.

“Prvih 50 naše dvorane” naziv je filma koji se snima u povodu obilježavanja pola stoljeća od izgradnje Školske sportske dvorane Mladost na Rakovcu u Karlovcu.  Te 1967. bila je to prva moderna sportska dvorana u Hrvatskoj.
U 50 godina u dvorani je održan veliki broj sportskih susreta koji su obilježili događanja u mnogim sportovima.
Oni su i stavili grad Karlovac u središte sportskih zbivanja Europe i svijeta.  Na dokumentarcu se radilo dva mjeseca, a završilo je jučer snimanjem izjava aktera brojnih događaja u Sportskoj.

U filmu o dvorani govore sportske legende, novinari…

O tim će danima tako govoriti prvi direktor Branimir Majder, šef karlovačke grupe Univerzijade ’87 Davorin Magdić, karlovačka košarkaška legenda Slobodan Kolaković.

Zanimljiva su Cvitkovićeva sjećanja na EP u košarci

Snimljen je i proslavljeni stolnotenisač Dragutin Šurbek koji je osvojio naslov prvaka Jugoslavije na prvom velikom međunarodnom natjecanju u karlovačkoj dvorani te novinar i sudionik malonogometnih turnira Antun Samovojska.

U filmu će se naći i izjave televizijskog komentatora Slavka Cvitkovića o svjetskom i europskom košarkaškom prvenstvu koje je održano u Karlovcu te legendarnog rukometaša Hrvoja Horvata koji će se prisjetiti utakmica bjelovarskog Partizana u Karlovcu i još mnogi drugi.
Film će sada u montažu, a premijerno će biti prikazan 21. listopada, točno na dan kada je, prije pola stoljeća i službeno otvorena Školska sportska dvorana na Rakovcu.

Pročitajte i ovo

ONLINE SJEDNICA

Smrad s Ilovca, čekanje za kontejnere za glom. otpad, ali i sudbina spremnika za tekstil zanima karlovačke vijećnike