Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Sport STRELJAŠTVO Podijeli

Snježana Podvinski i Petar Mihalić državni prvaci, našim strijelcima još tri srebra i pet bronci

Medalje su još osvojili Mirsad Bećirović (srebro), Igor Grgurić (srebro i broncu), Željko Krajačić (srebro) te Mihalić (još četiri bronce).

Snježana Podvinski i Petar Mihalić iz Streljačkog kluba osoba s invaliditetom Duga Resa okitili su se naslovima državnih prvaka na Prvenstvu Hrvatske u gađanju zračnim i malokalibarskim oružjem osoba s invaliditetom održanom proteklog vikenda u Zagrebu, a naši strijelci osvojili su još i tri srebrne i pet brončanih medalja.

Podvinski je osvojila dva naslova državne prvakinje – u kategoriji SH0 10 metara zračni pištolj za žene, u konkurenciji još tri natjecateljice, bila je najbolja s pogođenih 495 krugova, ispred Branke Trzun Makek iz SK Invalida rada Zagreb i Katice Čajkovac-Maltar iz ‘Kristinke Matičić’ iz Vinkovaca, a u kategoriji SHO 10 metara serijska zračna puška nije imala konkurenciju. Mihalić je slavio u kategoriji SH1 10 metara serijska zračna puška s 320 pogođenih krugova, ispred jedinog konkurenta Vitomira Garvanovića iz ‘Kristinke Matičić’ iz Vinkovaca.

Srebrne medalje izborili su slijepi Karlovčanin Mirsad Bećirović, koji je nastupio za Streljački klub Invalida rada Zagreb u kategoriji VIP 10 metara zračna puška (4 natjecatelja) i osvojio 2. mjesto s pogođenih 580.6 krugova, iza klupskog kolege Frana Skračića, a ispred klupskog kolege Darka Golubića, Igor Grgurić iz SKIO Duga Resa u kategoriji SH0 50 metara pištolj s pogođenih 414 krugova, iza jedinog konkurenta Tihomira Ilijevića iz sisačkog Centra, te Željko Krajačić iz Duge Rese u kategoriji SH1 50 metara pištolj (4 natjecatelja) s pogođenih 463 kruga, iza Damira Bošnjaka iz Bjelovara. U istoj kategoriji Mihalić je bio brončani sa 445 pogođenih krugova.

Mihalić je osvojio još tri brončane medalje – u kategoriji SH1 10 metara zračna puška s 595.5 krugova, iza jedinih konkurenata Saše Grdovića iz zadarskog Donata i Vitomira Garvanovića iz ‘Kristinke Matičić’ iz Vinkovaca, u kategoriji SH1 10 metara zračni pištolj (7 natjecatelja), iza Damira Bošnjaka iz Bjelovara i Srđana Miškovića iz riječke Rječine, te u kategoriji SH1 25 metara pištolj, iza jedinih konkurenata Damira Bošnjaka iz Bjelovara i Drage Števinovića iz sisačkog Centra, a još jednu pridodao je Grgurić u kategoriji SH0 10 metara serijska zračna puška (6 natjecatelja), iza Siniše Lovrenovića i Tihomira Ilijevića iz sisačkog Centra.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

NAPREDAK

Tehnička škola Karlovac u projektu vrijednom 32 milijuna, sinergija obrazovanja i struke