Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život NEMA PUTNIKA Podijeli

Spašena autobusna linija D.Resa-Lipa ipak će biti ukinuta od nove godine jer se nitko ne vozi

Dva mjeseca autobus je prevozio tri osobe, sada nema ni njih

Nakratko spašena autobusna linija Duga Resa – Lipa – Protulipa od nove godine više neće postojati jer nema putnika. No, to je samo jedna od linija koje će biti ukinute.

Najavio je to na aktualcu jučerašnje županijske skupštine pročelnik Željko Fanjak nakon što ga je SDP-ov Josip Benčić pitao što će biti s linijom Lipa Protulipa od nove godine.

Podsjetimo, zbog nerentabilnosti autoprijevoznik je liniju ukinuo, a na traženje mještana troškove njenog postojanja preuzela je Općina Generalski Stol do kraja ove godine.

-Govorimo o ukupno 7.500 kuna mjesečno koliko je Općina Generalski Stol izdvojila i osigurala u svom proračunu do kraja godine i ta linija je opet uvedena i vozila se.

No, vrlo brzo u tom pravcu putnika u autobusu nije bilo.

-Na žalost nakon dva mjeseca koliko je linija bila aktivna nema više interesa. Dakle, govorimo o tri osobe koje su se vozile na toj liniji i za sada nema interesa da ljudi koriste tu liniju. U proračunu su osigurana sredstva do kraja 2019. godine, ali bojim se da sljedeće godine nećemo imati razloga sufinancirati liniju jer se nitko ne vozi njome, dodao je Fanjak.

I to nije jedina linija koja više neće postojati, kaže Fanjak.

– To nije ništa čudno. Primjer je Primorsko – goranska županija koja je ukinula više od 95 linija. Protekle godine u Karlovačkoj županiji ukinuto je 12 linija s tendencijom daljnjeg ukidanja odnosno optimalizacije usluge javnog prijevoza. Sad smo pred očekivanjem novog pravilnika o cestovnom i javnom prijevozu koji će nam odrediti daljnja kretanja po tom pitanju. Vidjet ćemo što kaže 2020. godina, zaključio je Fanjak.

Pročitajte i ovo

PRVA SVIJEĆA

Prve adventske svijeće palile su se u Karlovcu i Dugoj Resi