Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

Spašeno lane odsječenih nogu

Dogodilo se to prije 10 dana na livadi u okolici Ozlja, kada je nepoznata osoba kosilicom, vjerojatno slučajno, lanetu sasjekla obje stražnje noge. Srećom, životinja, koju je majka ostavila na livadi da ju čeka, brzo je prevezeno u Karlovac, gdje ga je preuzeo veterinar Mladen Bulat. Trostanom operacijom Bambiju je spašen život i za sada […]

Dogodilo se to prije 10 dana na livadi u okolici Ozlja, kada je nepoznata osoba kosilicom, vjerojatno slučajno, lanetu sasjekla obje stražnje noge. Srećom, životinja, koju je majka ostavila na livadi da ju čeka, brzo je prevezeno u Karlovac, gdje ga je preuzeo veterinar Mladen Bulat. Trostanom operacijom Bambiju je spašen život i za sada se, kaže veterinar, sjajno oporavlja u karlovačkom Zoo centru na Korani.

Lane ima šipke u kostima

‘Lane sam operirao, u obje noge ima sada šipke u kostima. Nadam se da će to sve dobro proći. Oporavak će trajati mjesec dana, a najveći problem je sada kako ga hraniti jer još ne jede samostalno’, kazao je Bulat.

video.radio-mreznica.hr/play/20090602_1440-bambi2.mp4

Pojasnio je da je ovo vrijeme kada srna svoje mladunce ostavlja na nekoliko lokacija, a oni je nepomično čekaju dok se vrati. Stoga, upozorava, da bi posebno poljoprivrednici trebali pripaziti kod košnje ili korištenja veće mehanizacije.

Osim na srne, u ovo vrijeme i Karlovčani bi u svojim mnogobrojnim parkovima trebali paziti na mlade sove jer one često padaju iz gnijezda.

Prošle godine spašeno 6 sova

‘Prošle smo godine spasili 6 sova. Ako ih nađu, ljudi neka ih samo nose k veterinaru da sanira ozljede, a poslije ih negdje udomiti’, dodao je Bulat.

A spašeno lane Bambi nakon jednomjesečnog oporavka također će morati potražiti novi dom. To vjerojatno neće biti divljina jer će se previše zbližiti s ljudima.

Pročitajte i ovo

REAGIRALI NA SDP

Karlovački HDZ: Zlonamjernim manipulacijama prikrivaju inertnost i neprepoznatljivost