Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život UBOJICE NA CESTI? Podijeli

“Spasite nas od divljaka za volanom od Ilovca prema Pokupju”

U par minuta na ovoj dionici biciklistica imala bliski susret s obijesnim vozačima, jedno vozilo crno i tamnije, drugo crveno i sportsko

Pravu sreću u nesreći imala je Karlovčanka Nada koja je ovog četvrtka u kratkom vremenu izbjegla nalet dvojice ludih vozača dok je kao biciklista vozila na dionici od Pokupja prema Ilovcu.

Sve se događalo poslije 14 sati po kišnom vremenu, upravo na dan kad je na području PU Karlovačke trajala velika policijska akcija na brzinu. Prvi napad luđaka za volanom doživjela je kod Carinarnice. Vozila je rubom desne strane kad je na nju umalo naletjelo vozilo crne boje, starije. Prije toga na punoj crti preteklo je drugo vozilo koje je vozilo po propisima i kojim je upravljala njena poznanica. – I ona i ja možemo posvjedočiti što se dogodilo, kojom je brzinom pretjecao i što se događalo na cesti. Od  toga da je vozač “pokupi”, kaže da ju je spasila puka sreća i brzi manevar u stranu.

Ova dionica od Ilovca prema Pokupju je pista, čudi da policija tu slabo kontrolira promet

Nakon što se pribrala, produžila je dalje prema Ilovcu, prešla prugu i zatekla pet vozila u koloni. U tom trenutku naletjelo je, kako opisuje, crveno vozilo, liči joj na sportsko, a čak i na dvosjed, no za to nije sigurna.

Crveno sportsko vozilo preteklo je kolonu od njih pet i krenulo na mene, jedva sam se spasila

– To je crveno sportsko vozilo po kiši i gužvi pa preteklo cijelu kolonu od pet vozila, a onda su opet trebali centimetri da ne naleti na nju. – S biciklom sam pobjegla na pločnik i provukla se, a da to nisam učinila vjerojatno bi završila mrtva, kaže nam Nada.

U tom trenutku, sva u stresu, zove 192 i objašnjava im da se nalazi na autobusnoj stanici na Ilovcu te opisuje što se dogodilo. Viđa i dva policijska vozila na cesti čiju je registraciju zapamtila i sugerira policiji da se upute za zadnjim vozačem koji je otišao u smjeru Ozlja. Kako tvrdi, nijedno vozilo nije krenulo za divljakom za volanom.

Na žalost, podaci koje je dala gospođa nisu bili dovoljni, objašnjava Senka Staroveški iz PU Karlovačke. Potvrdila je da su zaprimili pozive naše sugovornice, ali i da dojava nije temelj za sankcioniranje i da policija treba više podataka. Najbolja bi svakako bila registracija vozila.

Zašto policija ne može stati na kraj obijesnim vozačima?

Gospođa Nada i više je nego u strahu. Kaže da je u nekoliko minuta kao biciklistica izbjegla smrt dva puta, ali da i ova dionica ceste mnogim vozačima služi kao pista. – Čudi me kako policija kažnjava za pojas, mobitele ili par kilometara iznad dozvoljenog, a ovakvim obijesnim vozačima ne može se stati na kraj. – Još je taj dan bila opća kontrola u prometu.

Ipak, nakon prve dojave, policija je zaprimila još dodatnih informacija, pa nam dodaju da surađuju s građanima. Gospođa Nada obratila se našem radiju jer želi da se njena priča čuje i da policija počne djelovati. – Spasite nas divljaka za volanima, zar netko mora biti mrtav da bi policija reagirala, pita se.

Pročitajte i ovo

NOVI KAVNI POREDAK

A smetali su nam mladi koji piju po parkovima: Zahvaljujući odluci Vlade, sad vani piju sve generacije