Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Crna kronika PRITVOR ZBOG IZNUDE Podijeli

Specijalcu iz Lučkog mjesec dana pritvora

Specijalac je aktivno iznosio obranu

Sudac istrage prihvatio je u nedjelju poslijepodne prijedlog karlovačkog Općinskog državnog odvjetništva da se odredi istražni zatvor za specijalca Antiterorističke jedinice Lučko A.V. (35) te je on sa suda prepraćen u Istražni zatvor u Karlovcu.

On je osumnjičen za tučnjavu na nadvožnjaku autoceste 10. siječnja u blizini Draganića, koja je povezana s pokušajem iznude novca od zaprešićkoga poduzetnika.

Specijalac je  na današnjem saslušanju kod općinske državne odvjetnice Josipe Bešlić iznosio svoju obranu, nije se branio šutnjom, a na određivanje istražnoga zatvora ima i pravo žalbe u roku od tri dana. Svoju odluku o njegovu pritvaranju sudac istrage obrazložio je riječima da su “opravdani razlozi koje je u svom prijedlogu iznijelo Državno odvjetništvo”.

“Zbog mogućeg ometanja postupka utjecajem na sudionike, ali i zbog težine kaznenoga djela i činjenice da je on osoba u zvanju u kojem jest, upućuje na to da je moguće očekivati ponavljanje kaznenoga djela, odnosno dovršenje, jer je riječ o kaznenom djelu u pokušaju“, rekao je.

 

Pročitajte i ovo

OPET POŽARI

Danas izbio požar i na željezničkom prijelazu Budrovci. Gorjeli i željeznički pragovi