Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Hrvatska OD 0-24 Podijeli

Sutra Speed Marathon diljem Europe: Nije utrka već 24-satni policijski nadzor brzine

Brzina će se mjeriti svim raspoloživim sredstvima policije, a kažnjavati prebrze na licu mjesta. Cilj je počinitelje isključiti iz prometa

Diljem Europe bit će održan ROADPOL-ov Speed Marathon. Radi se o 24-satnom policijskom nadzoru brzine koji će se sutra provoditi u Hrvatskoj.

Ova akcija organizira se tradicionalno jednom godišnje, tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, a ove godine održava se od 19. do 25. travnja.

U našoj zemlji bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

-Policijski službenici pritom nadziru brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prijestupnici se zaustavljaju i kažnjavaju na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe.

Iako su kazne za prekoračenje brzine znatno porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina ipak je još uvijek previše vozača koji prebrzom vožnjom ugrožavaju svoje i živote ostalih sudionika u prometu.

-Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa, poručuju iz policije.

Pročitajte i ovo

FESTIVAL FOLKLORA

Folkloraši iz SAD-a, Brazila, Kolumbije i Mađarske dolaze u Karlovac od 3. do 9. srpnja