Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija OTVOREN 22. MFF Podijeli

FOTO, VIDEO: Spektakularno otvaranje Međunarodnog festivala folklora u Karlovcu, u prepunom Šancu grupe održale nastupe za pamćenje

Na otvorenje MFF-a nije stigla Obala Bjelokosti, zbog viza

Više od tri tisuće posjetitelja, prema nekim procjenama je sinoć pratilo otvaranje 22. Međunarodnog festivala folklora. Prema našim procjenama ljudi je bilo toliko da mjesta u Šancu i oko njega nije bilo.

Takva atmosfera ponijela je folkloraše iz Kine, Ukrajine, Meksika, Južne Koreje i Guama, ali i domaćine Folklorni ansambl Matija Gubec, da prikažu najbolje od svojih tradicijskih plesova.

Grupa s Obale Bjelokosti na žalost nije nastupala jer u Hrvatsku još nisu stigli, čekaju vize. Organizacijski tim MFF-a nada se da bi ih mogli dobiti te da će se uskoro pridužiti festivalu.

Večer u Šancu bila je posebna i zbog Festivala balona koji se održavao “preko puta” pa su se iza publike koja je došla na folklor vidjeli i baloni, ali i zbog činjenice da su gledatelji prisustvovali doista jedinstvenom koncertu.

Naime, grupa Beijing Dance Company iz Pekinga u Hrvatsku je došla u sklopu Hrvatsko – kineske godine kulture i turizma i to samo u Karlovac, na dva dana.

Vidjeti ih se može još večeras ispred Zorin doma gdje će nastupati uz još dvije grupe od 18:30 te na večernjem koncertu u Ozlju. Na Starom gradu on počinje u 20:30. Nakon toga grupa iz Kine odlazi iz Hrvatske.

Posebno atraktivna bila je grupa iz Ukrajine Folklorni ansambl Volynyanka. Njihov ples obiluje nevjerojatnim akrobatskim pokretima. Južnu Koreju odlično zastupa ansambl Hwaseong Dance Company iz Hwaseonga s plesom mira i plesom kruna. Gupci su s “Prigorjem” očekivano podigli atmosferu, a dodatno su je zagrijavale grupe iz Guama i Meksika, Inetnon Gef’pago i Compania Mexicana de Danza Folklorica.

Međunarodni festival folklora Karlovac 2019. traje do 6. srpnja. Gostovat će osim u Ozlju i sutra u Samoboru  te potom u četvrtak u Dugoj Resi i u petak u Ogulinu. Zatvaranje je u subotu u Karlovcu, u Šancu.

Bonus na ples i pjesmu su 2. Okusi svijeta koji će se kod karlovačkog Glazbenog paviljona, neovisno o programu MFF-a, održavati od 3. do 5. srpnja. Kuhat će se jela zemalja sudionica, gledati filmovi, pričati priče, putovati svijetom…

Pročitajte i ovo

PRIPREMITE ŽELJE

Pred nama je nebeski fenomen i suze sv. Lovre