Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  31C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Karlovac PET PLUS Podijeli

Spektakularno otvorenje Dana piva u Karlovcu: Tko nije bio, morao bi doći u grad na 4 rijeke

Posjetitelji preplavili Karlovac, novo ruho Dana piva za sad nije razočaralo, Prljavci koncertom otvorili događanje

Povratak Dana piva u centar grada, ali i program na preostale četiri lokacije, ako je suditi po prvom danu, pun je pogodak.

Spektakularno, fenomenalno, pet plus, samo su neke od reakcija posjetitelja kojih je večeras na promenadi više nego ikada. Niti za advent, a ni na ovogodišnjoj manifestaciji Zvjezdano ljeto za 440. rođendan grada Karlovca nije se okupio ovako impozantan broj ljudi.

Sjajnoj posjećenosti prvoga dana doprinos je svakako dao i koncert Prljavog kazališta. Svemu je prethodilo svečano otvorenje simboličnim otvaranjem bačve iz koje je potekla peta karlovačka rijeka.

Vatromet koji je izazvao opće oduševljenje posjetitelja pratio je večeras taktove glazbe koja je svirala u pozadini

– Vratili smo se tradiciji, barem po lokaciji. Želja nam je da Dani piva kao najprepoznatljivija manifestacija grada Karlovca to bude ne samo za nas, nego i za sve naše goste. Ona ima snagu da podigne turističku vidljivost našega grada. Imamo puno toga za pokazati  – naše parkove, kulturnu baštinu, Zvijezdu, Stari grad Dubovac, Aquatiku, Muzej Domovinskog rata… Karlovac je zaista grad u kojeg morate doći ako ne živite u Karlovcu, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Na štandovima koji su postavljeni duž promenade, u šancu i na košakraškom toči se pivo iz portfelja generalnog sponzora Heineken Hrvatske, a posebno za ovu priliku toči se Festivalsko pivo.

– Odlikuje se dugim odležavanjem, sazrijevanjem piva i specijalnim vrstama piva. Ono što mi je kod njega najdraže jest to što je direktno iz podruma točeno u bačve, nefiltrirano, kao nekada. Festivalskog piva je napravljeno za potrebe ove manifestacije i sigurno će ga biti dovoljno. To je njegova premijera, a vidjet ćemo hoćemo li onda dalje to pivo staviti u redovnu prodaju, naglasila je direktorica Sektora lanca opskrbe Valentina Belavić.

Poseban izgled Promenadi daje i sjajna ambijentalna rasvjeta

Osim zvijezde Dana piva, centralne pozornice na promenadi, i ostale lokacije privukle su velik broj ljudi. Lunapark na Sokolskom su okupirali najmlađi, oni željni glazbe 80-ih uživali su na Košarkaškom igralištu. Hiphoperi su došli na svoje u Desperados kampu na Foginovom uz Tram 11, a onaj nešto stariji dio publike napunio je ŠRC Korana gdje je otvoren 16. Obrtnički sajam i 1. Sajam poljoprivrede. Tamo se uz tamburaše također dobro jede i pije pivo. Završetak programa na glavnoj pozornici znači pak početak programa s elektronskom glazbom u kinu Edison.

Od manifestacije su već na prvi pogled profitirali i okolni kafići pa, barem prvoga dana, svi će čini se, zadovoljno trljati ruke.

Pročitajte i ovo

GLAZBENA VEČER

Podsjetnik za srijedu: Na rasporedu su Splitski virtuozi i The Cracked