Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija SAJAM KARIJERA Podijeli

Spoj poduzetnika i budućih djelatnika: Mladima omogućiti zapošljavanje i karijeru u Karlovcu

Radi se o projektu od koristi učenicima, ali i poslodavcima koji traže radnike

Izlagači, njih 26 predstavilo je danas učenicima škola Karlovačke županije ono što nude, a to je posao, a ono što je zajednički cilj organizatora ovogodišnjeg Sajma karijera jest da taj posao budući radnici nađu u Karlovcu.

Radi se o zajedničkom projektu Tehničke škole Karlovac i Gospodarske komore Karlovac kojem je cilj privući i animirati mlade ljude, a danas su to svojski i željeli učiniti.

Kako je kazao direktor Tehničke škole Ivan Janković cilj je promijeniti shvaćanje strukovnog obrazovanja, a onda u tome biti u zajedničkoj komunikaciji s obrtnicima i gospodarstvenicima. Upravo to bit će jedan od ciljeva Regionalnog centra kompetencije koji svoje aktivnosti planira do kraja 2023. godine.

Janković je kazao kako je tržište rada nemilosrdno, velika je uloga škola, a suradnjom s gospodarstvenicima naših krajeva stiže se do toga da naši ljudi ne trebaju odlaziti u inozemstvo tražiti posao.
Za predsjednika Gospodarske komore Karlovac Zlatka Kuzmana naglasak je na podatku da u poduzećima u županiji ima 1.175 novozaposlenih, da rastu plaće i poslovni rezultati. Poduzetnici odnosno oni koji zapošljavaju danas znaju što traže, a školstvo i sustav obrazovanja može im se prilagoditi kroz moderniji i inovativniji način nastave. Upravo to želi se ovakvim sajmovima, privući mlade, omogućiti im da shvate što je karijera i napredak, a sličnu tezu iznio je i karlovački gradonačelnik Damir Mandić. Za njega je želja broj jedan da današnji mladi posao nađu upravo u gradu kojem je na čelu.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

SRETAN KRAJ

Gorila je vraćena: Pronašla je Karlovčanka u šetnji s psom