Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Video Županija RETRO I NOVO Podijeli

Spojili smo prošlost i sadašnjost Zvečaja i Bukovlja, pogledajte sjajan video i fotke

Pontonac je napravljen 1974. godine pa obnovljen 1995. godine

Povratak u prošlost uvijek je zanimljiv, što u bližu, što u dalju. Danas i službeno pušten u promet most između Zvečaja i Bukovlja ima zanimljivu prošlost, a fotografije govore tisuću riječi.

Betonsko-armirani most koji je sagrađen u nekoliko mjeseci plijeni ljepotom, dug je 87 metara, stoji više od 10 milijuna kuna, a sagradili su ga radnici SA Bišćan.

Najprije je dvije obale Mrežnice u prošlosti  spajala lađa, poslije skela i čamac, a onda su u prije 46 godina odlučili napraviti most. Slike koje je  od mještana sakupio Andrew Norris i ljubazno ih ustupio, dovoljno govore o tom vremenu.

 

Tadašnja Mjesna zajednica Bukovlje odlučila je sagraditi most na Mrežnici umjesto dotadašnje skele, a drug Marko Matičić ispripovijedio je u tekstu zašto su se na to odlučili. Taj most koštao je tadašnjih 280 tisuća dinara, a tekst opisuje i kako su napravljena betonska sidrišta na koje su montirani pontonci. Sve je radila JNA.

U samostalnoj državi između Zvečaja i Bukovlja pontonac koji je nedavno otišao u povijest pušten je u promet 3. siječnja 1995. godine, a koštao je tadašnjih 600 tisuća njemačkih maraka.

Novo vrijeme donosi i novi izgled pa je s današnjim danom ovaj kraj dobio doista pravog ljepotana od mosta kojem oni prijašnji nisu ni do koljena. I doista od lađe i skele, preko JNA i pontona do građevine koja doista izgleda reprezentativno.
Pogledajte video!

Pročitajte i ovo

SVJETLO NA DVORCU

FOTO: Noć tvrđava na Dubovcu