Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac SPOMENIČKA RENTA SE VRAĆA Podijeli

Spomenička renta nakon 4 godine opet na raspolaganju Karlovčanima za obnovu zaštićenih objekata

Za maksimalno 50 % potpore bit će ukupno utrošeno 650.000 kuna

Četiri godine nakon zadnjeg javnog poziva, Grad Karlovac je ove godine novac od spomeničke rente ponovo namijenio za obnovu zaštićenih zgrada.

Na raspolaganju biti 650.000 kuna, a s do 50 posto ukupnog iznosa sufinancirat će se pročelja, krovišta i statička sanacija objekata unutar zaštićenih povijesnih sredina.

– Objekti unutar zone A i pojedinačno zaštićeni objekti imaju prednost u ostvarivanju sredstava. U pravilniku predviđamo i da se u izvanrednim situacijama, ako se radi o objektima od izvanrednog značaja, taj postotak od 50 % sufinanciranja se može i povećati, rekao je voditelj gradskog Odsjeka za kulturu i kulturnu baštinu Marinko Pleskina.

Poziv će biti otvoren od sutra do 1. travnja. Na ovaj način i građani će biti uključeni u obnovu u Zvijezde koja je već počela, kaže gradonačelnik Damir Mandić.

-Tako da ipak u ovom materijalnom dijelu, kada govorimo o fasadama odnosno o onom vizualnom dijelu, Zvijezda dobiva ipak malo ljepši izgled. Jasno nam je da to samo po sebi nije dobovoljno, dakle govorimo o životu u Zvijezdi, da je to puno šira priča. Zato su nam bitni naši sugrađani odnosno privatni vlasnici u Zvijezdi.

Pročitajte i ovo

POLA STOLJEĆA

Prvi vrelovod u Karlovcu iz 1968.godine vodio do Sarajevske. Današnja pucanja su zbog prestanka grijanja navečer