Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija U SRCU PAURIJE Podijeli

Sportska dvorana na jednoj od najljepših pozicija uz rijeku Dobru i službeno otvara svoja vrata

Projekt dvorane “rođen” je 2019. godine, od strane tadašnjeg župana Jelića i načelnika Peretića

Školska sportska dvorana uz Područnu školu u Jarčem Polju i službeno otvara svoja vrata.

Smještena na jednoj od najljepših pozicija, iznad rijeke Dobre, dvorana vrijedna 7 milijuna kuna bit će otvorena na svečanosti na koju stiže i ministrica sporta Nikolina Brnjac 6. rujna.

Prije nepune dvije godine potpisan je ugovor za izgradnju, a dvorana je sagrađena u relativno brzom roku unatoč vremenu pandemije. Ovako je to izgledalo na početku radova.

Jednodijelna je, modernog izgleda no koji se u potpunosti uklopio u okoliš i sa zgradom Područne škole spojen je tzv. premosnicom, odnosno manjom zgradom u kojoj se nalaze dvije učionice.

Nova dvorana imat će veliki značaj ne samo za učenike područne škole u Jarčem Polju koji ovime dobivaju vrijednost više u svom školovanju, već i za ovaj dio općine Netretić koja u zadnje dvije godine postaje dom za sve više obitelji.

Dvorana kao plod dogovora bivšeg župana Jelića i načelnika Peretića

Inače, valja podsjetiti da je ideja za dvoranu odnosno cijeli projekt stigla kao dogovor tadašnjeg župana Damira Jelića i načelnika Netretića Marijana Peretića pa je tako na “mala vrata” ušla u projekt 407 za 047.

Jelić više nije župan, niti je u HDZ-u, pa vjerojatno ta činjenica nije “popularna” niti će vjerojatno biti prezentirana, no istine radi treba je navesti. Sve nakon toga logični je slijed radova Karlovačke županije koja i na ovaj način doprinosi razvitku ruralnih područja i njihovom demografskom razvitku.

Za one neupućene ili zaboravljive, nova dvorana sagrađena je na mjestu stare škole koja je izgorjela u prosincu 2000. godine i dugi niz godina nagrđivala je svojim oronulim izgledom ovaj kraj. Na to podsjećamo ovdje.

A ovako je dvorana izgledala na početku radova.

 

Pročitajte i ovo

SAJAM

Božićni obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božićne ukrase, rukotvorine i foto kutak