Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac RIJEŠENO Podijeli

Spremna privremena lista za gradske stanove, a za nasip na Maloj Švarči i Logorištu otkupljena sva zemlja

Privremena lista za najam gradskih stanova bit će objavljena 15. studenog. Nasip na Maloj Švarči već se gradi

Grad Karlovac dovršio je otkup zemljišta za nasip na Maloj Švarči, Logorištu i Turanjskom Poloju, a pri kraju je i formiranje nove liste prvenstva za najam gradskih stanova.

Resorna pročelnica za gradsku imovinu Tatjana Gojak jutros je izvjestila kako će 15. studenog na oglasnoj ploči u Gradskoj upravi biti izvješena privremena lista za stanove.

– Na natječaj su pristigle 152 ponude i to 108 ponuda za opću listu reda prvenstva i 44 zahtjeva za listu za mlade.

Grad Karlovac u svom vlasništvu ima 338 stanova

Svi oni koji se na listi nalaze imat će rok od 8 dana za prigovore. Lista će na snagu stupiti 1. siječnja 2020. i vrijedit će tri godine, do 31.12.2022.

Grad svake godine nastoji kupiti određeni broj stanova pa je tako i ove godine, osiguravši 800 tisuća kuna za tu namjenu, raspisao natječaj. Pristiglo je samo 12 ponuda, a tek su četiri stana zadovoljila uvjete.

– Zaključili smo kupoprodajne ugovore za dva stana, a do kraja godine ćemo nastojati i putem oglasnika i preko agencija za promet nekretninama pronaći još jedan stan i otkupiti ga.

Za iduću godinu, rekla je Gojak, Grad ne planira kupnju novih stanova jer još uvijek “čeka” državne stanove. Uz, na sjednici Vlade u Karlovcu obećanih 12 (od kojih je šest država dala na uporabu), zatražili su darovanje još 20 državnih stanova.

Gojakičin ured osim stanovima u ovoj godini se bavio imovinsko pravnim odnosima za sustav obrane od poplave grada Karlovca. Prema sporazumu s Hrvatskim vodama Grad je bio zadužen za prve dvije, od ukupno osam mjera. Dok je prva riješena u 2018., druga je uspješno završena do 1. listopada ove godine. Radi se o otkupu zemljišta za potrebe izgradnje nasipa na Maloj Švarči, Logorištu i Turanjskom Poloju.

– Riješili smo 77 nekretnina za Mjeru 1 i 415 nekretnina je za Mjeru 2. Na toj Mjeri 2 otkupljene su i dvije kuće na trasi nasipa. U principu je Grad svoje odradio još uvijek se vode postupci izvlaštenja za 25 nekretnina pred Uredom državne uprave i očekujemo da ćemo do kraja godine okončati i te postupke, naglasila je Gojak.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

POČETAK KAMPANJE

HDZ reagira na karlovačku oporbu: Nastavljamo osluškivati mišljenja građana, oni ih i imaju za razliku od oporbe