Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Karlovac ZORIN DOM Podijeli

Srećko Šestan postaje intendant HNK-a Split?

Kazališno vijeće ga jednoglasno potvrdilo, još to mora učiniti i splitsko Gradsko vijeće. Još ne zna do kad će, ako ga prihvate u Splitu, ostati u Karlovcu

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split na današnjoj je 15. sjednici za intendanta HNK Split izabralo Srećka Šestana, aktualnog ravnatelja karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom.

Prema pisanju splitskih medija, odluka je donesena jednoglasno nakon razgovora s kandidatima, njih troje koji su od četiri prijavljena uzeti u razmatranje.

– Iz priložene natječajne dokumentacije razvidno je kako Srećko Šestan ima impresivnu upravljačku kazališnu karijeru. U njegovom dugogodišnjem umjetničko-upravljačkom djelovanju spajaju se poznavanje kazališta iznutra i snalaženje unutar nacionalnih kulturnih politika u čijim kreiranjima je dugo vremena i sam sudjelovao, a aktivno sudjeluje i danas. S tim kvalifikacijama poznavanja svih segmenata kazališnog života na lokalnoj i nacionalnoj razini, smatramo da u sinergiji sa svim dionicima, ne samo kazališnog već i općenito kulturnoga života grada Splita, a posebno s osnivačem splitskog HNK, Gradom Splitom, odnosno Gradskim vijećem i Upravom Grada Splita, može osigurati u budućnosti organizacijsku preobrazbu i umjetnički polet i razvoj HNK Split. Njegovo je iznimno iskustvo jamstvo da će znati upravljati ljudskim resursima i unaprijediti kulturu marketinškog poslovanja uz zadržavanje u zadanim financijskim okvirima, stoji u obrazloženju odluke.

No, da bi ona stupila na snagu mora je potvrditi splitsko Gradsko vijeće. Do tada Srećko Šestan je bez komentara.

Za Radio Mrežnicu je tek rekao:

– Zahvaljujem se na povjerenju kazališnom vijeću što mi stvara dodatnu obvezu da sve smjernice programa, kad do toga dođe, ako do toga dođe, ako Gradsko vijeće potvrdi njihovu odluku, u sljedećem mandatu to ispunim.

Na pitanje do kada ostaje u Karlovcu kaže da je to stvar pregovora.

– O tom po tom, naravno da ću sve svoje zacrtane obveze prema kazalištu izvršiti, tako da je sve pod kontrolom, dodao je.

Pročitajte i ovo

KORONA JE KRIVA ZA SVE

Karlovačke gradske tvrtke u 2019. pozitivno poslovale. U 2020. korona donijela velike probleme Mladosti i Hostelu