Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija NEMA VIŠE IMPROVIZIRANJA Podijeli

Srednja škola Duga Resa od Grada dobila informatičku opremu vrijednu skoro 400.000 kuna

Nabavljeni su fotoaparat, računalo, program za montažu, mirkofon, snimač, slušalice, GoPro kamera…

Srednja škola Duga Resa od danas je bogatija za opremu vrijednu skoro 400 tisuća kuna koju joj je donirao Grad. Radi se o novcu ušteđenom na plaći dogradonačelnika volontera.

Radimo ono što smo obećali, stvaramo društvo znanja, rekao je gradonačelnik Tomislav Boljar na današnjoj primopredaji opreme. Sveukupno je do sad Grad izdvojio 654.000 kuna.

– Prošle godine smo osigurali 30 prijenosnih računala, 28 projektora, 29 projektnih platna i to je bilo za dvije osnovne škole i dio za Učenički dom. Ove godine je nastavak priče, vrijednosti malo manje od 400 tisuća kuna, ali ciljano, oprema za Srednju školu Duga Resa, rekao je Boljar. Opremanje škole je i nadogradnja poduzetničkom inkubatoru koji će također školi biti na raspolaganju sa svojom opremom.

Nabavljeno je računalo, program za audio i video montažu, mikrofon, fotoaparat, stabilizator, fotokopirni aparat i sve ono što su u školi rekli da im treba. Bivši dogradonačelnik Furdek, od čije se plaće (koje se odrekao) štedjelo, ističe kako se nabavlja točno ona oprema koja je školama potrebna i koju će svakodnevno koristiti.

Medijski tehničari i grafički dizajneri iz Srednje škole Duga Resa nesumnjivo će se novodobivenom opremom često služiti.

– Uvijek smo u nedostatku pravog informatičkog kabineta kojeg ćemo sad konačno imati, gdje ćemo moći malo efikasnije montirati video uratke koje snimamo. Sve nam je ovo potrebno za strukovne sadržaje koje s njima radimo, od grafikog dizajna do medijske produkcije, snimanja pomotivnih videa, dokumentarnih i igranih filmova. Sve ono što radimo kao vježbe s učenicima sada ćemo to moći napraviti u puno realnijim uvjetima i sa što manje improvizacije, pojasnila je profesorica strukovnih predmeta Ana Vine.

Dugoreška Srednja škola sada ima u plan urediti svoju školsku knjižnicu kako bi učenicima bila što pristupačnija i zanimljivija. Cilj je poticanje čitanja.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE OBITELJI

16 mladih obitelji dobit će od 45 do 80 tisuća kuna za stambeno pitanje na ruralnim područjima Karlovačke županije