Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Županija BIO MASA UMJESTO LOŽ ULJA Podijeli

Srednja škola Duga Resa od jeseni grije na biomasu, uštede će bit 50 posto

Godišnje će štedjeti 170 tisuća kuna

Srednja škola Duga Resa od iduće školske godine trošit će 50 posto manje novca za grijanje jer će prijeći na energetski učinkovitu biomasu.

Kotlovnica se preuređuje u sklopu EU projekta ukupno vrijednom više od pet milijuna kuna, financiranom iz Fonda prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina. Samo kotlovnica u Srednjoj školi Duga Resa vrijedna je skoro dva milijuna kuna.

– U financijskom smislu očekujemo gotovo 50 posto ušteda. Od sljedeće sezone grijanja ova kotlovnica će raditi u punom pogonu, rekao je Julije Domac direktor REGEA-e koja je vodeći partner na projektu.

Godišnje Srednja škola troši 60 tisuća litara lož ulja, a s novom kotlovnicom štedjet će oko 170 tisuća kuna godišnje.

– Vrlo dobra ušteda, vrlo pametna ušteda, vrlo dobar projekt. Znači štedimo na energiji i ulažemo u školstvo, naglasio je gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

– Svaka ušteda novca ovdje u Srednjoj školi Duga Resa momentalno će se transferirati u druge škole, dodao je župan Damir Jelić koji je danas obišao radove.

Kako bi se doskočilo problemu sve manjeg broja učenika Karlovačka županija, najavio je Jelić, u narednim će ju godinama programski ojačati.

Pročitajte i ovo

ZA NAJMLAĐE

Objavljena konačna lista za upise u dječje vrtiće Karlovca