Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija BIT ĆE VIŠE ZA ŠKOLE Podijeli

Srednja škola od danas štedi 50 % toplinske energije

Otvorena nova kotlovnica na biomasu vrijedna 1,5 milijuna kuna za koju je Karlovačka županija dobila i nagradu Energy Globe

Energetski dan u Karlovačkoj županiji danas je svečano obilježen dodjelom nagrade “Energy Globe”.

Županu Jeliću i direktoru REGEA-e Juliju Domcu nagradu je uručila direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher – Ertl i to za projekt kotlovnice na biomasu koja je danas i svečano otvorena u Srednjoj školi Duga Resa.

– Mi smo danas otvorili investiciju vrijednu preko milijun i pol kuna koja će generirati godišnju uštedu 155 tisuća kuna za proračun Županije odnosno za školu, uz trošak iz županijskog proračuna od samo 63 tisuće kuna, rekao je Domac.

– Uštede koje se predviđaju su do pedesetak posto u odnosu na klasičan način grijanja koji je bio do sada, naglasio je ravnatelj Srednje škole Duga Resa Nikola Mrzljak, a dožupanica Vesna Hajsan Dolinar naglasila kako će ušteđenih 155 tisuća kuna biti namijenjena za ulaganje u školstvo, za standard škola u svim školama.

– Ulaganje u kotlovnicu znači osiguravanje opstojnosti i rada ove škole, zaključio je gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

Kotlovnica na biomasu u Srednjoj školi Duga Resa četvrta je takva u Karlovačkoj županiji. Još ranije ugrađene su u Osnovnu školu Slava Raškaj u Ozlju, dugorešku Osnovnu školu Vladimir Nazor te u školi u Slunju. Županija već sada planira još tri nove kotlovnice.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica