Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Hrvatska VRIJEDNA POMOĆ Podijeli

Srednjoj školi Topusko, u koju idu i učenici iz Karlovca i Duge Rese, donirano 100.000 kuna

Najvećim dijelom donacija tvrtke Končar bit će za učenike stradale u potresu

Srednja škola Topusko koja se nakon potresa, ustupajući svoj prostor kuharima volonterima, među prvima uključila u pomaganje stanovnicima, dobila je donaciju Končara vrijednu 100.000 kuna.

Najveći dio donacije tj. 80.000 kuna bit će usmjeren k učenicima, njih ukupno 50, čiji su domovi oštećeni u potresu. Trideset učenika imaju pravo na nabavu potrepština za školovanje poput tableta, opreme za tjelesni, radnih stolova, kalkulatora, ruksaka i slično u vrijednosti do 2000, a 20 učenika u vrijednosti do 1000 kuna.

Ravnateljici škole Željki Gajdek donaciju je predao predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak

Roditelji školi trebaju podnijeti pisani zahtjev s popisom potrepština koje će potom škola nabaviti, platiti i podijeliti učenicima.

Ostalih 20% donacije odnosno 20.000 kuna biti će uloženo u opremanje školskog sportskog prostora. On će učenicima biti na raspolaganju tijekom nastave tjelesnog i održavanja vježbi iz fizioterapije, ali i u njihovo slobodno vrijeme.

U tri programa obrazuju učenike za osam zanimanja

Srednja škola Topusko ima dva četverogodišnja i šest trogodišnjih obrazovnih smjerova. Za ugostiteljstvo i turizam obrazuje konobare, kuhare, slastičare i turističko – hotelijerske komercijaliste, za strojarstvo automehaničare i instalatere kućnih instalacija te za zdravstvo fizioterapeutske tehničare.

Školu polazi i nekoliko učenika iz Duge Rese i Karlovca.

Pročitajte i ovo

FRANKOPANI DANAS

Frankopanski kašteli Primorsko goranske županije kao podstrek karlovačkom “Dodiru civilizacija”