Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija PAZI ŠTO ŽELIŠ Podijeli

Stanari Banjavčićeve tražili sigurniji promet. Dobili ograničenje brzine i zabranu parkinga na kolniku, ali ovo zadnje im ne paše

Osim prebrze vožnje, sigurnost prometa ugrožavaju i automobili parkirani na kolniku što će novom regulacijom biti zabranjeno

Grad Duga Resa u  sljedećih nekoliko dana, ovisno o vremenskim uvjetima, planira uspostaviti novu regulaciju prometa u Banjavčićevoj ulici.

Naizgled obična vijest iza sebe krije zanimljivu priču o ulici koja sa stadiona vodi prema Planinarskom domu i u kojoj je svakodnevni promet relativno gust, a s tim dolaze i problemi.

Naime, tamošnji mještani potužili su se Gradu i odgovornima na brzinu kojom vozači prometuju i tražili od njih reakciju.Osim neprimjerene brzine kojom se prometuje Banjavčićevom, česta su slika i automobili parkirani na cesti, a neki i “ostavljeni” nasred ceste.

-Inicijativa za novu regulaciju došla je od građana i mjesnog odbora Sv. Antun zbog problema i opasnosti u normalnom prometovanju navedenom ulicom, kaže pročelnik Mladen Rakočević.

Zato je Grad izradio novi prometni projekt u tvrtki Tehnomodus, a prema uvjetima MUP-a koji je osobitu pažnju posvetio najvažnijem – sigurnosti.

Projekt donosi ograničenje brzine vožnje na tom dijelu na 30 km/h, ali i zabranu parkiranja u suženju. I tu je nastao problem, kaže Rakočević.

-Građani su tad potpisali peticiju kojom traže izmjenu projekta, slažu se s ograničenjem brzine na 30 km/h, ali se ne slažu sa zabranom parkiranja u suženom dijelu ulice, a na kojem dio stanara parkira vozila, ometa normalno prometovanje i čišćenje snijega jer se vozila ostavljaju na kolniku umjesto na parceli, kaže pročelnik.

Pravila struke i sigurnosni uvjeti su jasni i projekt se ne može mijenjati, pa će želja o parkiranju na kolniku u suženom dijelu prometnice ostati neostvarena, kažu u Gradu.Kako bilo, ovih dana počet će označavanje nove regulacije prometa, a nezadovoljni stanari morat će poštovati novu regulaciju prometa: Nema brzo, nema parkiranja na kolniku.

 

Pročitajte i ovo

NEDJELJA

Pet pozitivnih u županiji