Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija DAN POLICIJE U PU KARLOVAČKOJ Podijeli

Stanje sigurnosti u Karlovačkoj županiji je dobro, ali može uvijek biti bolje

Napadači iz Zvijezde uskoro će biti privedeni pravdi

Sigurnost u Karlovačkoj županiji je dobra, ali uvijek može biti bolja, poručio je načelnik PU karlovačke Darko Bratić na današnjoj proslavi Dana policije i njihovog nebeskog zaštitnika svetog Mihaela u Karlovcu.

– Obzirom na pokazatelje kakve mi pratimo mislimo da je dobra i uvijek može biti bolja i u principu, radit ćemo na tome da poboljšamo sigurnost u svim segmentima, kaže Bratić.

Na pitanje mogu li Karlovčani biti sigurni s obzirom na nešto učestalije napade na građane u Zvijezdi, Bratić kaže kako se radi o izoliranim slučajevima koji će uskoro biti razriješeni.

– Karlovčani mogu biti sigurni, to su zapravo izdvojeni ekscesi. Da je tome tako dokazat ćemo, a vjerojatno će danas ili sutra biti objavljeno, da su ta djela odnosno počinitelji tih djela otkriveni, ekskluzivno kaže Bratić.

Veliki posao PU karlovačka radi na zaštiti državne granice od ilegalnih prelazaka. Zbog toga su često na meti kritika i to, kako kaže, načelnik Bratić, neutemeljenih.

– Sve što se događa na granici po pitanju migracija vezano je uz nezakonite ulaske u Hrvatsku, a niti jedna država takvu vrstu ulazaka ne može poticati i odobravati. Tako je uloga i zadaća policije da nadzorom to sprečava. Obavljamo posao na odgovarajući način, izloženi pri tom i napadima da se događaju nepravilnosti u našem radu koje u pravilu nikada nisu dolazile s pozicija iz Hrvatske nego iz inozemstva, prvenstveno iz Bosne i Hercegovine. Nikada nismo imali na raspolaganju mehanizme kojima bismo to efikasno provjerili izuzev razmjene fotografija i napisa na društvenim mrežama, rekao je Bratić.

O konkretnim slučajevima nije govorio tek je potvrdio da se svi navodi iz medija u kojima se policiju optužuje za nepravilnosti u radu, istražuju.

Tradicionalno za Dan policije PU karlovačka je nagradila najuspješnije ekipe i pojedince u sportskim natjecanjima, ali i čak 21 policijskog službenika koji su se u protekloj godini posebno istaknuli svojim radom u službi.To su: Romano Benković, Željko Kukanja, Bruno Kendjel, Adelita Pahor, Davor Flanjak, Sanja Vidaković, Irena Matanić Katava, Robert Bregar, Matija Štefanac, Jure Trubić, Branka Matan, Ivica Kekić, Alen Krainović, Zlatko Vučić, Vjekoslav Kunf, Dario Kučinić, Valentina Jareb, Miroslav Draženović, Dubravko Sudac, Branko Radinović i Dražen Raužan.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA TRAĐEDI

“Običan sam i takav ću ostat’. Susedi me više prate, a za inspiraciju treba proć’ na plac””